Bukta sütőtepsi 12 db-os 065174-ZEN
Fogyasztói ár: 8,850 Ft
A Bukta sütőtepsi 12 db-os 065174-ZEN sütőtálca fényes fekete színű, teflon tapadásmentes bevonattal kezelt. Segítségével ízletes bukták, zsemlék és egyéb finomságok süthetőek. Ez a sütőforma egyaránt alkalmas édes és sós tekercsek vagy akár aranygaluska készítésére is. Sütés előtt ajánlott kivajazni. Nem karcálló, ezért nem javasolt az éles eszközök használata. Mikrohullámú sütő kivételével minden tűzhely sütőjében és kemencében maximum 230 °C-ig használható. Kézzel, könnyedén tisztítható, mosogatógépbe nem mosható.
Részletes méretleírás:
- hosszúság belső: 20 cm; - külső: 36,50 cm
- szélesség belső: 22 cm; - külső: 27 cm
- magasság belső: 5 cm; - külső: 5,15 cm
- tömeg: 0,575 kg
- űrtartalom: 2,20 liter
Lekváros bukta
Hozzávalók:
3 dkg élesztő
1 evőkanál kristálycukor
3 dl tej
50 dkg liszt
3 db tojás
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja
20 dkg lekvár
- porcukor
Elkészítése:
A lekváros bukta elkészítéséhez az élesztőt kevés kristálycukorral 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk az előzőleg átszitált liszthez, majd összekeverjük a tojások sárgájával, az olvasztott vajjal, a porcukorral, a langyos tejjel és a citrom lereszelt héjával. Robotgéppel (tésztához való keverőfejjel) addig keverjük, míg összeáll a tészta. A tetejét megszórjuk kevés liszttel, letakarjuk egy konyharuhával, és kb. 30 percig meleg helyen kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára helyezzük, és újra alaposan átgyúrjuk. Ha ragad, teszünk még hozzá pici lisztet. Kinyújtjuk, 6×6 cm-es téglalapokat vágunk belőle, majd minden darabot megtöltünk sűrű, kemény lekvárral (barack vagy szilva). A lekváros buktákat kivajazott előformázó bukta és zsemlesütő tepsibe helyezzük, a tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, végül 190 °C -os előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt arany barnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: