Fánkkiszedő fritőz csipesz 42907 FCK
Fogyasztói ár: 850 Ft
Egy jó minőségű fánkkiszedő fritőz csipesz kincset ér a konyhában a sütésnél, a főzésnél. <Fánkkiszedő fritőz csipesz 42907 FCK> vásárlása a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A fánkkiszedő fritőz csipesz anyaga, rozsdamentes nemesacél, rozsdamentes fonott háló. A fonott háló tartószerkezete, szegecseléssel rögzítve a fogó karjához.
Méretek: - átmérő: - 10 cm (a szűrőháló és tartó szerkezete)
- hosszúság: - 28 cm (fogómarkolat+szűrőháló), - 18 cm (fogómarkolat)
- tömeg: - 0,055 kg
Szalagos fánk
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 2 db tojássárgája
- 2 dkg margarin
- 2 evőkanál porcukor
- egy csipetnyi só
- egy evőkanál rum
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
- A 3 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt kevés cukorral. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a margarint (nem kell megolvasztani), pici sót, esetleg 1 evőkanál rumot, végül a felfuttatott élesztőt is. Ezeket jól összedolgozzuk, és kb. fél óráig kelesztjük szobahőmérsékleten.
Miután letelt az idő, és megkelt a tésztánk, ujjnyi vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán, és kiszaggatjuk, ismét kb. 25 percig pihentetjük letakarva.
Mikor letelt a fél óra, előmelegítjük az olajat. A fánkok közepébe ujjunkkal mélyedést nyomunk, és ezzel a felével lefelé helyezzük az olajba, fedő alatt 1 percig sütjük, megfordítjuk, és ismét kb. 1 perc sütés következik fedő nélkül.
Tányérra helyezett szalvétára vagy konyhai papírtörlőre kiszedjük.
Porcukrozva, lekvárral tálaljuk.
Megjegyzés:
A nyújtódeszka, a sodrófa ne legyenek hidegek, mindennek szoba-hőmérsékletűnek kell lennie, mert megfázik a tészta.
Pityókás lángos
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- fél kg főtt pityóka
- só ízlés szerint, vagy egy kiskanálnyi
- 1 kockaélesztő
- 1 kiskanál cukor
- olaj a sütéshez (bőségesen, annyi, hogy a tésztát ellepje)
- 1-2 dl meleg víz
Elkészítése:
A főtt pityókát átnyomjuk a pityókatörőn, a liszttel, sóval és a cukros meleg vízben felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Lágyabb tésztát gyúrjunk és takarjuk le, amíg megkel. Kis cipókat szaggatunk belőle, ismét kelni hagyjuk. A cipókból la-potyákat (kelt-palacsinta formát) formálunk, és forró olajban kisütjük, egyszer egyik felét majd a másikat, majd az olajt lecsepegtetjük. Tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.
Krumplis fasírt recept
Hozzávalók 6 adagra:
- 60 dkg darált sertéshús
- 30 dkg burgonya (főtt)
- 30 dkg kenyér (nem friss)
- 4 db tojás
- só ízlés szerint
- 5 gerezd fokhagyma
- bors, ízlés szerint
- fűszerpaprika ízlés szerint
- 10 dkg zsemlemorzsa (szükség szerint)
- 2.5 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
Elkészítése:
A kenyeret vízbe áztatjuk.
A húst tálba tesszük, hozzáreszeljük a főtt krumplit és belemorzsoljuk az alaposan kicsavart kenyeret.
Beleütjük a tojásokat, sózzuk, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, a fokhagymát belepréseljük.
Összegyúrjuk, ha túl lágy, nem formázható, 1-2 maréknyi zsemlemorzsát adunk hozzá.
Kb. 1,5-2 cm magas, 6-8 cm átmérőjű gombócokat formálunk a masszából és forró olajban pirosra sütjük mindkét felét.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: