Evőeszköztartó 7 rekeszes fából 43×36×5 cm GYL
Gyártó: GYAPAY LÁSZLÓ FAFARAGÓ MESTER
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 13,650 Ft
Az evőeszköztartó 7 rekeszes gyakorlatias, formatervezett, vonzó a külseje és könnyen tisztítható. Vásároljon a 7 rekeszes fiók rendszerező kínálatunkból saját részére, vagy ajándékba családtagjainak, barátainak! Elengedhetetlen tartozéka a konyhafelszerelésünknek, a modern konyhánknak, célszerűsége pedig vitathatatlan. Az anyaga első osztályú szárított tölgyfa. Az evőeszköztartó magyar kisiparos által kézzel és géppel megmunkált egyedi darab, ezért két azonos formátumú evőeszköztartó között minimális, az-az csekély méretkülönbség előfordulhat.
Tisztítása: - hagyományos módon, nedves ruhával tisztára törüljük. Félévente egyszer olívaolajjal vékonyan kenjük be. Ezzel az eljárással megnöveljük a tartósságát.
Figyelem: - Mosogatógépbe nem mosható!
Méretek: - hosszúság: 43 cm
- szélesség: 36 cm
- magasság: 5 cm
- anyagvastagsága:1 cm
- tömeg: 1,255 kg
Rekeszek száma: 7 db
Rekeszek méretei:
- 3 db 28×6 cm
- 2 db 35×6 cm
- 1 db 20×6 cm
- 1 db 34×6 cm
Báránycomb töltött gombával
Hozzávalók 6 személyre:
- 1 báránycomb (kb. 1,5 kg)
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál provence-i fűszerkeverék
- 1 csomó leveszöldség
- 1 zeller, 1 póréhagyma
- 1/2 I száraz fehérbor
- legalább 6 nagy fejű csiperkegomba (kb. 30 dkg)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 teáskanál vaj vagy margarin
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 15 dkg tejszínes krémsajt
- 3 teáskanál étkezési búzakeményítő
- 1 dl tejszín
- só, fehér bors
- a díszítéshez tetszés szerint zöldfűszerek
Elkészítése:
A báránycombról a faggyút és az inakat éles késsel eltávolítjuk. A fokhagymát összezúzzuk vagy igen apró kockákra vágjuk. 2 evőkanál olívaolajban elkeverjük a fokhagymát, a szárított provence-i fűszereket, a sót meg a borsot, majd a húst körös-körül megkenjük. Kb. 15 percig pácoljuk. A maradék felforrósított olajon a bárányhúst minden oldalról megpirítjuk, majd előmelegített sütőben, 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) kb. 1/2 órát sütjük. A leveszöldséget, a zellert meg a póréhagymát feldaraboljuk, és a hús mellé helyezzük. További 1/2 órát sütjük. Közben időnként meglocsoljuk a fehérborral. A töltelékhez a gombaszárakat óvatosan kicsavarjuk, és a vöröshagymával együtt apróra felkockázzuk. A felforrósított vajon megpároljuk, és sóval, borssal fűszerezzük. A felaprított petrezselyemzöldet elkeverjük a krémsajttal, majd a hagymás-fűszeres gombavagdalékhoz keverjük. A masszával megtöltjük a gombafejeket. A báránysültet kivesszük a sütőből, és melegen tartjuk. A gombafejeket a még forró sütőbe toljuk, amíg átsülnek, illetve amíg a krémsajtos töltelék megolvad (kb. 10 perc). A leszűrt pecsenyelevet felforraljuk, besűrítjük a kevés tejszínnel elkevert keményítővel, majd hozzáadjuk a maradék tejszínt. A mártást sóval, borssal ízesítjük. A báránycombot a töltött gombafejekkel tálra helyezzük, és zöldfűszerekkel tetszés szerint díszítjük. A mártást külön kínáljuk hozzá.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: