Pezsgősüveg záródugó 418925-BQT
Fogyasztói ár: 1,650 Ft
A pezsgősüveg záródugó 418925-BQT használható a legtöbb pezsgős és habzóboros palackhoz, úgy otthon, mint a vendéglátásban. Megakadályozza, hogy a megkezdet pezsgőből elillanjon a pezsgő ízéhez nagyban hozzájáruló szénsav. A pezsgőzáró dugó anyaga rozsdamentes krómacél, műanyag és gumi.
Figyelem! - A dugó méretezése kifejezetten a nagyobb az átlagnál, pezsgős üvegekre van kialakítva, - boros üvegek, keskenyebb nyakú üvegek lezárására nem alkalmas.
A dugó ráhelyezése az üvegre: - nyissuk szét a pántokat, majd nyomjuk bele a dugót az üveg szádába, majd a pántokat nyomjuk le úgy, hogy tökéletesen feküdjenek fel az üveg nyakára, majd akasszuk be az üveg peremébe.
A dugó levételéhez érdemes lenyomni a dugó tetejét, így további erő kifejtése nélkül szétnyithatók a pántjai.
Ha a két pánt nincsen jól az üveg falához nyomva és beakasztva, a dugó leugorhat a szénsav erejétől sérülést vagy kárt okozva a pezsgős poharakban!
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 2,50 cm; - külső: 3,40 cm
- hosszúság pátoknál kinyitva: 11 cm
- magasság kupaknál: 3,10 cm
- tömege: 0,055 kg
Ropogós kacsasült pezsgős káposztával
Hozzávalók (5 személyre):
4 dl száraz pezsgő
6 dkg kristálycukor
1 csokor petrezselyem
50 dkg vöröskáposzta
50 dkg fehérkáposzta
20 dkg vöröshagyma
75 dkg burgonya
- egy 3 kg-os kacsa
- só, ízlés szerint
- bors, ízlés szerint
- majoránna, ízlés szerint
- köménymag, ízlés szerint
- ecet, ízlés szerint
Elkészítése:
A megtisztított kacsákat kívül-belül jól megsózzuk, a belsejét kevés majoránnával és őrölt borssal bedörzsöljük, majd kacsasütőbe téve kevés vizet öntünk alá és 150 fokon, gyakori locsolgatás mellett pirosra, ropogósra sütjük. Amikor már kezd pirulni, cikkekre vágott pirított burgonyát teszünk mellé. Ha megsült, zsírját leöntjük, és a káposztát ezen a zsíron pároljuk meg. A piros és a fehér káposztát vékonyra szeleteljük külön-külön. A hagymát karikára vágjuk. A kacsazsírt két lábosba téve megpirítunk benne 30 g cukrot, amikor a cukor karamell színű, hozzáadjuk a hagymát, pár csepp ecetet és a káposztát. Kevés köménymaggal és sóval fűszerezzük. Erős tűzön állandó kevergetés mellett pároljuk, és közben 2 dl pezsgővel locsolgatjuk. Tálaláskor a feldarabolt kacsa mellé rendezzük a fehér-káposztát, a burgonyát és a vörös-káposztát, végül finomra vágott petrezselyemmel meghintjük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: