Sajtszeletelő acélhúrral 555077-MTX
Fogyasztói ár: 2,150 Ft
Az acélhúros sajtszeletelő anyag összetétel: - szilikon hatású kemény bakelit. Acélhúr a szeletelő vágó egysége, ami cserélhető. A sajt-szeletelőn állítható a távolság az acélhúr és az ágas között. Ezzel a lehetőséggel a sajt szeletek vastagságát szabályozhatjuk.
Méretek: - hosszúság egybe: - 17 cm; - nyél: - 12 cm
- szélesség: - vágófelület: - 9 cm
- állítható: - 1 és 9 mm között a leszelhető sajtszelet vastagság
- tömeg: - 0,050 kg
Pizza recept
Hozzávalók:
Alaprecept 4 személyre (50 dkg alaptésztához, azaz
- 1 nagy tepsihez/2 kerek, 24 cm átmérőjű pizzához)
- 1 dl. tej
- 1 kávéskanál cukor
- 2 dkg élesztő
- 40 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál só
- 4 evőkanál olaj
- liszt a formázáshoz
- olaj a kenéshez
Elkészítése:
1. A tejet éppen csak meglangyosítjuk (ha túl meleg, elpusztulnak az élesztőgombák!), 3 dl-es bögrébe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, beletördeljük az élesztőt, és jól elkeverjük. Meleg helyen felfuttatjuk, azaz a bögre pereméig hagyjuk kelni (8-10 perc).
2. A lisztet keverőtálba szitáljuk - így levegősebb lesz, és gyorsabban megkel a tészta. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, és a széléről, fakanállal csak annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuska lágyságú masszát kapjunk - azaz kovászt készítünk. A tálban lévő lisztből egy keveset a tetejére szórunk, és tiszta konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük (15-20 perc).
3. Hozzáadjuk a sót, az olajt és annyi langyos vizet (1-1,5 dl), hogy kissé ragacsos, lágy tésztát kapjunk. A kézi robotgép spirálbetétjével addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Tetejét megszórjuk liszttel, és konyharuhával letakarva hagyjuk a kétszeresére kelni (30-40 perc).
4. A tésztát lisztezett deszkára húzzuk, erőteljesen átgyúrjuk (C kép) - összeesik, de nem baj -, és tenyerünkkel a kívánt nagyságra és formára húzogatjuk.
5. A sütőt 220 fokra (gázsütő: 4. fokozat) előmelegítjük. Olajjal kikenjük a sütőformát, belefektetjük-nyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén pedig vastagabb legyen. A tésztalapot és a peremét villával megszurkáljuk, vékonyan megkenjük olajjal, paradicsomszósszal (pizza szósszal), megrakjuk tetszés szerinti zöldségekkel, gyümölcsökkel, hússal, kevés oreganot és kakukkfüvet szórunk rá, és a sütőben a feltét mennyiségétől függően 20-30 percig sütjük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: