Konyhai olló 3464 TOR
Fogyasztói ár: 1,250 Ft
Egy jó minőségű konyhai olló kincset ér sütés főzés közben a konyhában. <Konyhai olló 3464 TOR> vásárlása kedvező áron a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A konyhai olló anyaga rozsdamentes acél penge, szilikon hatású műanyag foglalatba. A konyhai ollónál a kézhez álló kialakítás, a biztonságos használat, a hosszú élettartam és gyakorlatiasság a legfontosabb szempont. A biztonságos érzést a puha tapintású markolat biztosítja.
Méretek: - hosszúság: - penge: - 9 cm; - markolat: - 7 cm; - penge+markolat; - 16 cm
- szélesség: - penge: - 0 – 2,2 cm; - markolat: - 8,5 cm
- tömeg: - 0,10 kg
Bolognai spagetti
Hozzávalók (4 személyre):
- 40 dkg sovány marhahús
- 40 dkg száraztészta
- 15 dkg paradicsompüré
- 4 evőkanál olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sajt
- 1 evőkanál cukor
- bazsalikom
- oregano
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon fonnyasszuk meg, majd adjuk hozzá a ledarált húst és néhány percig pirítsuk őket együtt. Keverjük a húshoz a paradicsompürét és a cukrot, fűszerezzük a zúzott fokhagymával, borssal, bazsalikommal, oregánoval, sóval, majd többször kevés vizet aláöntve pároljuk puhára. A tésztát főzzük ki. Tálaláskor a tészta tetejére halmozzuk az így elkészített húst és szórjuk meg reszelt sajttal.
Csokoládés kuglóf
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- fél csomag sütőport
- 25 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1 dl étkezési olaj (olíva Bertolli)
- 4 közepes tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tábla Katica torta bevonó (mást ne használjunk, mert lesüllyed) vagy 4 evőkanál kakaó
- vaj, liszt a forma előkészítéséhez
Elkészítése:
A sütőt melegítsük 150 – 160 °C, vagy 3 – 4 fokozatra. A sütőporos liszthez keverjük hozzá az apró kockákra vágott csokoládét. A tojásokat keverjük el (habverőt használjunk) a cukorral tejjel, olajjal, majd adjuk hozzá a lisztes keveréket. A kivajazott – kilisztezett kuglófformába öntsük bele az elkészített masszát és sütőtől függően 20 percig takarékon, majd közepes fokozatra állítva 35 – 40 perc alatt süssük készre (közben végezünk tű próbát). Ha kakaóval készítjük, akkor a massza 2/3 rakjuk, bele a formába a többibe keverjünk kakaópórt így szép márványos lesz.
Tanácsok:
Azért használjunk Katica bevonót, mert az összes többi csoki lemerül a kuglóf aljába a fajsúlyuk végett és alig lehet kiszedni a formából.
Ha kakaósan készítjük, vigyázzunk, nehogy hamarabb kivegyük a sütőből mivel, hogy sötétebb a színe. Feltétlenül készítsük tű próbát.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: