Zománcozott szeletsütő 40 cm KP – 40/5 – TFA
Méretek: - átmérő (alsó): - 36 cm, - felső: - 42 cm, - fülekkel: - 53 cm
- magasság: - 5,5 cm (belső), - külső: - 6 cm
- tömeg: - 1,20 kg
- űrtartalom: - 6,80 liter
Erdélyi füstölt kolbász recept
Hozzávalók:
- 2,5 kg sertéshús
- 70 dkg marhahús
- 2 nagy fej fokhagyma
- 5 g őrölt fekete bors
- 1 evőkanál csípős fűszerpaprika
- 1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika
- 5 dkg só
- 5 g szárított csombor (Borsika fű)
Elkészítés:
A húsokat mosás és lecsöpögtetés után nagyobb darabokra szeleteljük és együttesen ledaráljuk. A tisztított fokhagymát összezúzzuk, majd az ízesítőkkel, kevés vízzel együtt a húshoz adva alaposan összedolgozzuk úgy, hogy könnyen bélbe tölthető legyen. Lecsöpögtetés után füstöltjük.
Frissen sütve burgonyapürével tálaljuk. Vörös bor illik hozzá.
Olaszos tojásrántotta
Hozzávalók:
- 20-30 db tojás
- 10 kiskanál olasz fűszerkeverék
- só ízlés szerint
- olíva olaj
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
Egy tálban a feltört tojásokat sózzuk, borsozzuk ízlés szerint majd egy villával felverjük jó habosra. A szeletsütőbe olíva olajt öntünk, felforraljuk vigyázva, hogy az olaj ne égjen meg majd beleöntjük a habosra felvert tojást és közepes lángon fedő alatt kb. 3 percig sütjük. Paradicsommal és pirítós kenyérrel tálaljuk.
Natúrszelet
Hozzávalók:
- 10 szelet borda vagy felsál/fő
- kevés liszt
- olaj vagy vaj
- só
- bors
Elkészítése:
A hússzeleteket besózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Sütés előtt felitatjuk róla a nedvességet, majd kevés olajon vagy vajon hirtelen lángon pirosra sütjük mindkét oldalát. Sütés előtt lisztbe is márthatjuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: