Tésztanyújtó henger 10 cm 116136
Fogyasztói ár: 1,250 Ft
A tésztanyújtó henger 10 cm 116136 segítségével a tepsik, a kalácsütők sarkaiban, és a nehezen hozzáférhető helyeken is tudjuk könnyedén nyújtani a tésztát. A tésztanyújtó 10 cm széles szilikonalapú ellenálló műanyagból készült henger, mely kiválóan alkalmas nagyobb mennyiségű tészta könnyű kinyújtásához. Tisztítása: - Semleges folyékony mosogatószerrel mossa el! Kerülje a karcolódást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépben nem ajánlott a mosogatása.
Részletes méretleírás:
- hosszúság markolattal: 16,50 cm; - markolat nélkül: 5 cm
- szélesség: - munkahenger: 10 cm; - munkahenger+tartószerkezet: 11,20 cm
- tömeg: 0,050 kg
- munkahenger átmérője: 3,40 cm
Zebrakocka
Hozzávalók 20× 30 cm-es tepsihez.
A tésztához:
50 dkg darált háztartási keksz
5 evőkanál kakaópor
3 evőkanál baracklekvár
1 evőkanál rum
5 dkg vaj
5 evőkanál porcukor
- kb. 3 dl tej
A krémhez:
3 dl tej
3 evőkanál liszt
1 teáskanál vanília kivonat
5 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
15 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 kávéskanál olaj
Elkészítése:
Először a krémet készítjük el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverjük a tejjel, hozzáadjuk a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, ízesítjük a vaníliával, a cukorral és elkeverjük a vajjal meg a maradék kókusszal.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy jól formázható keveréket kapjunk. Három részre osztjuk és porcukorral megszórt deszkán a tepsi méretének megfelelő lapokat nyújtunk belőle.
Az első lapot a tepsibe helyezzük, erre kenjük a krém felét, rátesszük második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedjük.
Gőz fölött megolvasztom a csokoládét az olajjal és rákenjük a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd kockára vágva tálaljuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: