Teflonos edényfogó hosszított kesztyű 426768
Fogyasztói ár: 1,650 Ft
A teflonos edényfogó hosszított kesztyű 426768 gondoskodik arról, hogy ne égessük meg a kezünket, és ne ejtsük le a frissen kisült süteményt vagy vacsorát a konyha padlózatára. Az anyaga poliészter és pamut. A teflonos edényfogó kesztyű mosógépben mosható.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 33 cm
- szélesség csuklónál: 16 cm; - hüvelykujjnál: 16 cm; - ujjbegynél: 9 cm
- tömege: 0,050 kg
Kacsasült
Hozzávalók:
1,50 és 2,50 kg közötti kacsa
1 alma
1 narancs
1 szál rozmaring
- szárnyas fűszerkeverék
- fokhagyma, só, bors
- majoránna
Elkészítése:
A kacsának a bőrét több helyen átvágjuk, hogy könnyebben kisüljön a zsírja és így ropogósabb lesz a bőre. Bedörzsöljük alaposan a fűszerekkel, belül is. A hasüregébe tesszük a negyedelt narancsot, az almát (négybe vágva) és a rozmaring szálat. Körülbelül 2 órát hagyjuk állni, hogy jól átjárják a fűszerek. Miután letelt az idő a kacsát kacsasütőbe (öntöttvas, króm-nikkel) tesszük egy beleillő rácsra nem fontos (csináltassunk rácsot, megéri). Hideg sütőbe tesszük és kb. 160 fokon mérsékelt lángon sütjük. . Sülés közben időközönként a kacsát a szárnyaira és a combjára fektetjük, hogy a zsír jobban kisüljön. Ahogy a sült barnulni kezd, a forró vízből ¼ litert locsoljunk fokozatosan a sütőbe. Ezzel a szafttal néha öntözzük meg a kacsát is és a víz felét hagyjuk elpárologni. Többször megforgatjuk, locsolgatjuk. Ha úgy látjuk, hogy már eléggé puha, 1 tűt beleszúrva ellenőrizzük, levesszük a tetőt és a tálból kivett pecsenyelével elkevert narancslével locsolgatjuk. Fordítsuk meg többször, míg egyformán pirosra, ropogósra megsül.
Javaslatok:
A rács azért kell alá, mert így nem ázik a pecsenye lében és ropogósabb, pirosabb, gusztusosabb lesz. Burgonya lepénnyel, őszibarack és ananász befőttekkel (konzerv) kínáljuk. A kacsahús zsírszegény.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: