Tüskés fokhagymaprés 022156-CN
Fogyasztói ár: 3,250 Ft
A tüskés fokhagymaprés 022156-CN a fokhagyma péppé való törésére való eszköz. A fokhagymaprés a legtöbbet használt konyhai segédeszköz. Használatával könnyedén és gyorsan lehet fokhagymát aprítani vagy pépesíteni, így egyszerűbbé válik a főzés. A tüskés fokhagymanyomó anyaga cink-alumínium ötvözet kismértékű rézadagolással, amit a szilárdság javítása érdekében adnak hozzá. Alacsony olvadáspontú, nem mágnesezhető, szürkés színű ötvözet. Sűrűsége kb. a vaséval egyezik meg, de könnyebben deformálódik, kopik.
Használata:
- a fokhagymát pucoljuk meg, nyissuk szét a fokhagymanyomót a karjaitól, és helyezzük a kilyuggatott kosárba a megtisztított fokhagymát. Ez után nyomjuk össze a fokhagymanyomó karjait úgy, hogy a tüskés préselő fej illeszkedjen a fokhagymával telt préskosárba. A fokhagyma kipréselődik a lyukakon és már is tehetjük az elkészíteni való ételbe! Ezt a folyamatot annyiszor ismételjük meg ameddig mind megtörjük a kívánt mennyiségű fokhagymát.
A fokhagymanyomó tetején lévő tüskékkel, amennyiben átfordítjuk a karokat és így zárjuk össze, akkor könnyen ki tudjuk lökni a lyukakban maradt fokhagymát.
Tisztítása:
- első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépben is mosható.
Figyelem!
Átfordítható tisztító tüskés fokhagymanyomó nem gyermekjáték! - A kisgyermekek elől elzárandó!
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 6,50 cm; - nyéllel: 18 cm
- szélesség: 4,80 cm
- tömeg: 0,240 kg
A fokhagymanyomó kosár méretei:
- hosszúság: 4,40 cm
- szélesség: 3 cm
- magasság kosár: 2 cm
Sült sertésoldalas négy főre
Hozzávalók:
1,50 kg sertésoldalas
4 fej hagyma
8 gerezd fokhagyma
6-8 evőkanál sertészsír
1-2 deciliter száraz fehérbor
- köménymag, ízlés szerint
- só
- bors
Elkészítése:
A húst megmossuk, és nyolc darabba vágjuk. Egy hússütő (magas falu) tepsibe tesszük, alája öntünk hat - nyolc evőkanálnyi sertészsírt, a fehérbort, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk köménymaggal. A hagymákat megtisztítjuk, felét nyolcba vágjuk, és a hús mellé tesszük. Megtisztítjuk a fokhagymagerezdeket is és azok felét is a tepsibe tesszük. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A tepsit alufóliával lefedjük, és 45 percig sütjük a húsokat.
A 45 perc letelte után leszedjük a fóliát és addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul, közben megnézzük, hogy kell-e alá önteni egy kis vizet (bort). Amikor a felső oldaluk megpirult, megfordítjuk a húsokat, a megmaradt fokhagymát megtörjük és bekenjük vele, majd körülbelül további 15 perc alatt ropogósra sütjük a másik oldalukat is. Krumplipürével, mustárral, savanyúsággal tálaljuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: