Fokhagymanyomó fokhagymatörő 3228 BL
Fogyasztói ár: 2,990 Ft
Egy jó minőségű fokhagymanyomó, fokhagymatörő kincset ér a konyhában a sütésnél, a főzésnél. <Fokhagymanyomó fokhagymatörő 3228 BL> vásárlása a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A fokhagymatörő anyag összetétele spiáter váz, más néven zamak ami cink-alumínium ötvözet kismértékű rézadagolással, amit a szilárdság javítása érdekében adnak hozzá. A rézcseppek elkülönülnek az alumíniumtól, mint a betontól a vas. Alacsony olvadáspontú, nem mágnesezhető, szürkés színű ötvözet. Sűrűsége kb. a vaséval egyezik meg, de könnyebben deformálódik, kopik.
Méretek: - hosszúság: - 16 cm,
- magasság: - 5 cm
- átmérő: - kosár: - 2,5 cm
- tömeg: - 0,225 kg
Roston sült harcsa
Hozzávalók:
- 1 kg harcsa
- só, ízlés szerint
- bors, ízlés szerint
- kevés olívaolaj
- fokhagyma
- bazsalikom
- kapor
- petrezselyem,
- őrölt kömény
Elkészítése:
A harcsát kb. 10 mm vastag szeletekre vágjuk. az olívaolajban a fűszerekből elkészítjük a fűszerkeveréket és ezzel bekenjük a harcsa szeleteket és állni hagyjuk egy két órát. Majd a harcsa szeleteket grillen megsütjük. Vöröshagymamártással tálaljuk.
BABGULYÁS
Hozzávalók:
- 70 dg tarkabab
- 1 kg marha lábszár
- 10 dkg zeller
- 20 dkg sárgarépa
- 3 dkg fokhagyma
- 20 dkg vöröshagyma
- 2 db babérlevél
- 2 dkg só
- 5 dkg fűszerpaprika
- 3 dkg delikát
- 20 dkg zsír
- 5 dkg erős paprika krém
- 2 db tojás
- 20 dkg liszt
- 1 kávéskanál Borsika fű
- 50 dkg füstölt oldalas
- 1 szál rozmaring (segíti a bélműködést)
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát a zsíron üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott marhahúst. Addig kevergetjük, míg a húslevet enged. Ekkor lefedjük, és addig pároljuk, még a leve elfő. Félre húzzuk a láng fölül, meghintjük pirospaprikával és felengedjük vízzel, hogy ellepje és visszatesszük párolni, amíg a hús félig, megpuhul. Ha kell, közben pótoljuk a vizet. Ha a hús félig kész, hozzá adjuk a beáztatott babot felöntjük vízzel és hozzá adjuk a fűszereket. Addig főzzük még majdnem puha lesz. Ekkor Csipetkét rakunk bele és készre főzzük. Ha kell, utána ízesítünk.
Currys bográcsos sertéspörkölt
Hozzávalók:
- 3 kg sovány sertéscomb
- 1 dl étolaj
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál curry
- őrölt bors, ízlés szerint
- csípős Piros Arany ételízesítő
- 3 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 db zöldpaprika
- 1 dl száraz vörösbor (akár el is maradhat, de akkor pótoljuk még egy paradicsommal)
- 1 db paradicsom
- só, ízlés szerint
Elkészítése:
A bográcsba beleöntjük az olajt és belerakjuk a felkockázott húst és azt kevergetve saját levében enyhén megpörköljük. Majd felengedjük vízzel és a hús tetejére tesszük az apróra vágott vöröshagymát, köményt, borsot, curryt, sót. Keverés nélkül (bogrács forgatásával) lassú tűzön félpuhára főzzük. (vizet szükség szerint teszünk bele). Ekkor a felvágott zöldpaprikát, a vörösbort vagy paradicsomot és a zúzott fokhagymát beletesszük. Szükség esetén a fűszerekkel újra ízesítjük. Amikor puhára főt a hús a vörösbor vagy paradicsom és fokhagyma megfelelő arányával az ízt újra beállítjuk, az őrölt pirospaprikát beletesszük és pár percig készre főzzük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: