Tepertőnyomó töpörtyűnyomó nagy 156601 KC
Fogyasztói ár: 17,650 Ft
Egy jó minőségű tepertőnyomó töpörtyűnyomó kincset ér a disznóvágásnál, a tepertő készítésnél és bármikor a konyhában. <Tepertőnyomó töpörtyűnyomó nagy 156601 KC> vásárlása a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A tepertőnyomó töpörtyűnyomó anyaga 2 mm vastagságú ónozott acéllemez méretre szabva, egymásba illesztve, préselve.
Méretek: - hosszúság kinyitva: - 88 cm; - összezárva: - 46 cm
- magasság kinyitva: - 26 cm; - összezárva: - 15 cm
- tömeg: - 1,810 kg
Préselőfej méretei: - hosszúság: - 16 cm
- szélesség: - 16,5 cm
- magasság: - 13,5 cm
Tepertő (töpörtyű) készítése házilag
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 kg nyers zsírszalonna
- 0.5 dl víz
- 0.20 dl tej
Elkészítése:
A zsírszalonnát kockára vágjuk, beletesszük egy teflonos edénybe, majd fedő alatt alacsony hőfokon megpároljuk.
Zsírjára sütjük, mikor majdnem kész hozzáadjuk a tejet, majd pirosra sütjük.
Tepertő színének beállítása:
Kíméletes sütés során leszedjük a zsír nagy részét, de a töpörtyű még ott van egy kevés zsírral. Itt jön a régi jól bevált módszer. Ahhoz, hogy szép színt és finom zamatot kapjunk nem teszünk mást, mint óvatosan tejet öntünk a sülő félben lévő tepertőre, és a hozzáadott tejjel egy kicsit tovább sütjük a töpörtyűt. (A tapasztalat azt mutatja, hogy 10 kg nyers zsírszalonnához 2 dl tej szükséges.) A sütést akkor fejezzük be, amikor a töpörtyű szárazzá válik, pirosas barna színt kap (a tej hatása), felülete kemény, kopogós lesz. A kész tepertőből ki kell sajtolni a zsírt, ezt legkönnyebben tepertőnyomóval, vagy krumplinyomóval oldhatjuk meg.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: