G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás

Rozsdamentes nyeles krumplitörő 089/902-TOR

Rozsdamentes nyeles krumplitörő 089/902-TOR
Gyártó: TORO
Származási ország: Csehország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 2,650 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Rozsdamentes nyeles krumplitörő 089/902-TOR Rozsdamentes nyeles krumplitörő 089/902-TOR Rozsdamentes nyeles krumplitörő 089/902-TOR
Vásároljon a rozsdamentes nyeles krumplitörő kínálatunkból! Anyaga rozsdamentes acél. A főzött burgonya, krumpli, pityóka és zöldségek törésére, préselésére kifejlesztett egyszerűen nagyszerű kézi mechanikus szerszám. Mosogatógépben mosható.
 
Részletes méretleírás:
- hosszúság markolattal: 25,5 cm; - markolat: - 10,50 cm
- markolat átmérő: - 1,90 cm
- munkafelület átmérője: 8 cm
- tömeg: 0,115 kg
 
A krumplipüré
 
A legnagyobb butaság meghámozni a krumplit a főzés előtt!
- Héjában kell megfőzni, még forrón hámozni, törni, keverni a vajjal, tejjel, tejszínnel vagy tejföllel egy erre a célra kiválasztott edénybe, ami alatt folyamatosan ég a tűz takarékon, hogy ne tudjon kihűlni a pürének való, és, hogy melegen tálalhassuk újramelegítés nélkül. (Újramelegítve már oxidálódik és kellemetlen ízt vált). A legfinomabb, ha mindegyik adalék egyenlő arányban van és a só, a végén kerül bele ízlés szerint.
Ha meghámozzuk és kockázzuk a krumplit és úgy főzzük igaz, hogy könnyebben kezelhető, elkészíthető, de kifőzünk minden értékes és egészséges tápértéket belőle, amit sokan a főző vízzel le is öntenek róla. Így nem marad csak a salak tápérték nélkül nem beszélve arról, hogy már egy oxidációs folyamaton is átesik a krumpli, ami nem válik előnyére. Ennyi erővel a vajat, a tejfölt kényére is kenhetnénk, mert magasabb és értékesebb tápértéket vinnénk be a szervezetbe, mint a salak-krumpli maradékkal.
A krumplipüré nem bonyolult étel, ha jól készítjük, akkor önmagában is csodálatos lehet, ehhez csak pár alapszabályt kell betartanunk. Következzen most tíz pürérecept, amelyek fűszerekkel vagy gumós zöldekkel dobják fel ezt a faék egyszerűségű köretet.
A legkézenfekvőbb lehetőség, hogy a pürét valamilyen fűszerrel ízesítsük lehetőleg úgy, hogy ez ne merüljön ki abban, hogy a kész pürébe zacskós szárított fűszert borítunk, majd a fogunk közül piszkálgatjuk ki az ott vigyorgó zöldeket. Ehelyett egyszerű és rettentő elegáns megoldás, ha a tejbe friss zöldfűszert forralunk: a legjobb rozmaringgal vagy kakukkfűvel, de tárkonnyal is kipróbálhatják. A krumplipüré népszerű fűszere a szerecsendió, amit szintén frissen reszelve adjanak az ételhez, az bolti, őrölt verzió sajnos kicsit megfárad a zacskókban.
A krumplipüré zsályával és cheddar sajttal szintén a fenti elven működik: a vajon lepirított zsályát tejjel és tejszínnel, majd a sajttal ízesítettük, így lesz pont annyira fűszeres, hogy ne keserű szappanhabos krumplinak érezzük, hanem enyhén zsályás, vajas, lágy pürének.
Minden recept 1 kg burgonyához szól, arányosan növeljék vagy csökkentsék az adagot, ha úgy tetszik.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: