G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás

Krumplinyomó, tepertőnyomó közepes 12×10×34 cm 156779-KOC

Krumplinyomó, tepertőnyomó közepes 12×10×34 cm 156779-KOC
Gyártó: MAGYAR KISIPAROS
Származási ország: Magyarország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 12,990 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Krumplinyomó, tepertőnyomó közepes 12×10×34 cm 156779-KOC Krumplinyomó, tepertőnyomó közepes 12×10×34 cm 156779-KOC Krumplinyomó, tepertőnyomó közepes 12×10×34 cm 156779-KOC
A krumplinyomó, tepertőnyomó segítségével könnyedén és gyorsan törhetünk főtt krumplit, főtt zöldséget különböző ételekhez, vagy préselhetünk töpörtyűt. A krumplitörő és tepertőkészítő lyukas fémlemezből készült háromszög alakú, kétkaros préselő szerkezetek, téglalap alakú toló lapáttal a préskar végén. Anyaga 2 mm vastag élelmiszeripari ónozott acéllemez méretre szabva, egymásba illesztve, és préselve.
Tisztítása: - Első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Mosogatógépben nem mosható.
 
Részletes méretleírás:
A kosár méretei:
- hosszúság 12 cm; - nyéllel: 34 cm
- szélesség: 10 cm
- magasság: 10 cm
- tömege: 0,53 kg
 
Préselő fej méretek:
- hosszúság: 11,50; - nyéllel: 32 cm
- szélesség: 9,50 cm
- tömege: 0,42 kg
 
Össztömege: 0,95 kg
 
Tepertő (töpörtyű) készítése házilag
 
Hozzávalók 4 adaghoz:
 1 kg nyers zsírszalonna
 0.5 dl víz
 0.20 dl tej
 
Elkészítése:
A zsírszalonnát kockára vágjuk, beletesszük egy teflonos edénybe, majd fedő alatt alacsony hőfokon megpároljuk.
Zsírjára sütjük, mikor majdnem kész hozzáadjuk a tejet, majd pirosra sütjük.
 
Tepertő színének beállítása:
- Kíméletes sütés során leszedjük a zsír nagy részét, de a töpörtyű még ott van egy kevés zsírral. Itt jön a régi jól bevált módszer. Ahhoz, hogy szép színt és finom zamatot kapjunk nem teszünk mást, mint óvatosan tejet öntünk a sülő félben lévő tepertőre, és a hozzáadott tejjel egy kicsit tovább sütjük a töpörtyűt. (A tapasztalat azt mutatja, hogy 10 kg nyers zsírszalonnához 2 dl tej szükséges.) A sütést akkor fejezzük be, amikor a töpörtyű szárazzá válik, pirosas barna színt kap (a tej hatása), felülete kemény, kopogós lesz. A kész tepertőből ki kell sajtolni a zsírt, ezt legkönnyebben tepertőnyomóval, vagy krumplinyomóval oldhatjuk meg.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: