G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás

Burgonyatörő krumplitörő és töpörtő készítő festett 21 KC

Burgonyatörő krumplitörő és töpörtő készítő festett 21 KC
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Nincs készleten
Fogyasztói ár: 18,450 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Burgonyatörő krumplitörő és töpörtő készítő festett 21 KC Burgonyatörő krumplitörő és töpörtő készítő festett 21 KC Burgonyatörő krumplitörő és töpörtő készítő festett 21 KC Burgonyatörő krumplitörő és töpörtő készítő festett 21 KC

Burgonyatörő krumplitörő és töpörtő készítő festett vásárlás a legjobb választás az Edények.hu webáruházából. A burgonyatörő, krumplitörő anyaga vas. A vasváz és préselő kosár festett. Krumplitörő segítségével könnyedén és gyorsan törhetünk főtt krumplit különböző ételekhez.

Méretek: - átmérő belső: - 9 cm; - külső: - 10 cm
               - magasság: - 7,7 cm (kosár)
               - hosszúság: - 31 cm (préskar hosszúság)
               - tömeg: 0,875 kg

Főzött burgonya (krumpli, pityóka) és zöldségek törésére (préselésére), töpörtő készítésére kifejlesztett kézi mechanikus szerszám. Masszív és időtálló.

A KROKETT

A krokett a köretek királya - helyesebben királynője, hiszen nőnemű: la croquette. Elkészíteni és enni egyaránt boldogság.

Hozzávalók:
 - 1 kg krumpli
 - 2 szép tojás
 - só ízlés szerint
 - szerecsendió
 - liszt

Panírozáshoz:
 - zsemlemorzsa
 - tojás
 - tejszín
Fontos tudni, hogy ez nem egy kis adaghoz való mennyiség.

Elkészítése: 
A krumplit megfőzzük héjában, megvárjuk, míg langyosra hűl. Igen, ez nem tévedés! Ezt a krokettet így készítik. A héját lehámozzuk és összenyomkodjuk a krumplit krumplinyomóval.
Sózzuk meg, és reszeljük bele a szerecsendiót. A só és a szerecsendió mennyiségét határozzuk meg kóstolgatással. A szerecsendió nagyon fontos ebben a receptben: ne használjunk igénytelen elő-reszelt port. A porított áruk minősége mindig gyatrább, mint a darabos termékeké. És ha adunk magunkra, akkor ehhez a művelethez mindig a mini-reszelőt használunk.
Ez után jön a kritikus rész: apránként adagolva belegyúrjuk ebbe a befűszerezett masszába a lisztet. Itt tipikusan két hibát követhetünk el: vagy attól félünk, hogy a tészta túl ragacsos még, ezért túl sok lisztet teszünk bele, vagy azon aggódunk, hogy túlságosan liszt ízű lesz a krokett, ezért nem teszünk bele elegendő lisztet. A legjobb megoldás ilyenkor általában a bölcs kompromisszum: gyúrjuk lágyra, majd egy órácskát pihentesük a hűtőszekrényben - ettől a lisztszemek megdagadnak, épp jó lesz a tészta állaga.
A következő technológiai lépés a krokett készítés. Krokett szaggatót használjunk.
Panírozás:
Ha egy picit hagyjuk állni a tésztát, akkor jobban rátapad a morzsa. Ha biztosra akarunk menni, akkor, felütünk egy tojást, elkeverjük tejszínnel, és ezzel beecseteljük a kész krokett darabokat a prézlibe hempergetés előtt.
Sütés:
Nem kell túl forró olajban sütnünk, hiszen most a liszt miatt sokkal kisebb a kibuggyanás veszélye. Sőt szintén a liszt miatt - még jót is tesz neki, ha a kevésbé forró az olaj a belseje is alaposabban átsül.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: