Kerámia fakanáltartó levendulás 7807-ach
Származási ország: PRC
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 1,990 Ft
Egy jó minőségű kerámia fakanáltartó kincset ér sütés főzés közben a konyhában. Anyaga mázas kerámia. Egy konyhai kiegészítő, amellyel a konyhapultot tisztán tarthatjuk, nem csöpög le a pörkölt szaft, sem más ételmaradék a fakanálról, vagy fémkanálról kevergetés, kóstolás után, amennyiben a tartóra helyezzük használat közben és után.
Méretek: - hosszúság nyéllel: - 23 cm
- szélesség: - kanáltartó: - 8 cm; - nyél: - 3 cm
- magasság: - 2,5 cm
- tömeg: - 0,165 kg
Spárgafőzelék recept
Hozzávalók:
- 40-50 dkg spárga
- 5-6 dkg vaj
- ízlés szerint só, cukor, citromlé
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 2-3 púpos evőkanál liszt
Elkészítése:
A spárgát tisztítsuk meg, vágjuk fel kisebb darabokra és vajon pároljuk meg. Szórjuk rá az őrölt pirospaprikát, majd engedjük fel kb. 2-3 dl vízzel. Ízesítsük sóval, cukorral, néhány csepp citromlével és alacsony hőmérsékleten forraljuk fel. A tejfölt keverjük össze 2-3 evőkanál liszttel, majd 1-2 dl vízzel keverjük csomómentesre és ezzel sűrítsük be a főzeléket. Lassú tűzön, hagyjuk, hogy összefőjön.
Tökfőzelék
Hozzávalók:
- 2 kg főzőtök
- 1 fej hagyma
- 1 csokor kapor
- só (ízlés szerint)
- 2 evőkanál tejföl
- ecet (ízlés szerint)
- 4 evőkanál olaj (olíva az igazi)
- 1 teáskanálnyi piros paprika (édes)
- 2 - 3 evőkanál liszt
Elkészítése:
A tököt megmossuk, megpucoljuk. Négyfelé vágjuk, kanállal a magját kikaparjuk és egy nagy tálba lereszeljük.
A hagymát megpucoljuk, majd apró darabokra vágjuk és a forró olajban üvegesre pirítjuk, egy kevés ideig hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a piros paprikát vigyázva, hogy ne égjen meg. Miután szép piros szint váltott hozzáadjuk a lereszelt tököt az apróra vágott kaprot és felöntjük vízzel. Körülbelül 15 percig főzzük, közben kavargatjuk, és végül hozzáadjuk a sót. A tejfölből és a lisztből egy kevés tej hozzáadásával habarást készítünk és belekeverjük a főzelékbe. Gyakori kevergetés mellett még körülbelül 5 - 10 percig főzzük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: