Tányér alátétes fa vágódeszka 46×27 cm 116131
Gyártó: MAGYAR KISIPAROS
Származási ország: Magyarország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Származási ország: Magyarország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 14,990 Ft
A Tányér alátétes fa vágódeszka 46×27 cm 116131 -es magába foglal 1 db fa vágódeszkát és 2 db fatányért. A deszka feladata, hogy minden szempontból megfeleljen a zöldségek, gyümölcsök, húsok rajta történő darabolásának. A fatányér, mélyedéssel rendelkező, a sültek, köretek és savanyúságok tálalására, felszolgálására kialakított vastagabb deszkaszerű eszköz. Anyagjuk első osztályú szárított bükkfa méhviasszal kezelve. Magyar kisiparos által kézzel és géppel megmunkált egyedi darabok, ezért két azonos formátumú vágódeszka és tányér között csekély méretkülönbség előfordulhat. Minden használat után a forró szódabikarbónás vízzel mossuk el, ha szükséges kefével tisztítsuk meg, majd ezután felfüggesztett állapotban szárítsuk meg. Félévente egyszeri ápolást igényelnek, étolajos ecsettel, ruhával jó át kell kenni, így megóvjuk a kiszáradástól és attól, hogy elrepedjen. Figyelem, mosogatógépbe nem rakható!
Részletes méretleírás:
Vágódeszka:
- hosszúság: 46 cm
- szélesség: 27 cm
- magasság (vastagság): 5 cm
- tömeg: 2,125 kg
- anyagvastagság: 1,82 cm
Fatányér:
- átmérő: 23 cm
- magasság: 2,57 cm
- tömeg: 0,525 kg
Erdélyi fatányéros
Hozzávalók:
25 dkg sertéskaraj
25 dkg borjúcomb
25 dkg bélszín
15 dkg füstölt szalonna
10 dkg zsír
80 dkg főtt burgonya
- só ízlés szerint
Elkészítése:
Mindegyik húsból négy szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük (klopfoljuk), megsózzuk és lisztbe mártjuk. Serpenyőben kevés zsírt hevítünk és a hússzeleteket beletéve szép pirosra sütjük. Ez után a visszamaradt zsírban megsütjük a bevagdosott szalonnaszeleteket úgy, hogy ropogósra süljenek.
Utoljára az ízes szalonnazsírba tesszük a karikákra szelt főtt burgonyát, és erős tűzön megpirítjuk.
A tál szegélyét idénysalátákkal körberakjuk, közepébe helyezzük el a pirított burgonyát, amelyre ráhelyezzük a frissen sütött hússzeleteket, tetejére téve a szalonna kakastaréjokat.
Úgy is változtathatjuk, hogy bélszín helyett borjúmájat használunk, és nem csak lisztbe mártva sütjük a húsokat; a borjút kirántva, a karajt párizsi szeletnek panírozva, a májat lisztbe mártva sütjük ki. Tálaláskor a krumpli mellett párolt rizsből kis félgömböket formázhatunk, káposztasalátával, csemege uborkával, almapaprikával, céklával szegélyezzük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: