Gyúrótábla 60×40 cm
Fogyasztói ár: 8,650 Ft
A gyúrótábla több feladatot ellátó, és célt szolgáló hasznos konyhai eszköz, melyet a süteménykészítés, tésztakészítés során használunk. A gyúrótábla egy-egy ütközővel van felszerelve mindkét oldalán. Az egyik a gyúrótábla megtartására szolgál, hogy ne csúszkáljon a munkapadan (asztalon), a másik a nyújtófa megtartására, hogy ne guruljon le a gyúrótábláról. A gyúrótábla anyaga, keményfa. A gyúrótáblán húst, csontot, zöldséget ne daraboljunk, nem darabolásra van kialakítva. A gyúrótábla magyar kisiparos által kézzel és géppel megmunkált egyedi darab, ezért két azonos formátumú gyúrótábla között minimális, az-az csekély méretkülönbség előfordulhat.
Figyelem: - A feltüntetett szélességi, hosszúság, magassági (vastagság) méretek 5-20 milliméterrel eltérhetnek gyúrótáblánként egymástól negatív vagy pozitív irányba, ami a tömeget is befolyásolja. Ennek oka a gazdaságos anyagkihasználásból adódik.
Méretek:
- hosszúság: 60 cm
- szélesség: 39,50 cm
- magasság (vastagság) ütközővel: 4 cm; - ütköző nélkül: - 1,60 cm
- tömeg: 1,80 kg
Szalagos fánk
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 2 db tojássárgája
- 2 dkg margarin
- 2 evőkanál porcukor
- egy csipetnyi só
- egy evőkanál rum
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
- A 3 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt kevés cukorral. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a margarint (nem kell megolvasztani), pici sót, esetleg 1 evőkanál rumot, végül a felfuttatott élesztőt is. Ezeket jól összedolgozzuk, és kb. fél óráig kelesztjük szobahőmérsékleten. Miután letelt az idő, és megkelt a tésztánk, ujjnyi vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán, és kiszaggatjuk, ismét kb. 25 percig pihentetjük letakarva. Mikor letelt a fél óra, előmelegítjük az olajat. A fánkok közepébe ujjunkkal mélyedést nyomunk, és ezzel a felével lefelé helyezzük az olajba, fedő alatt 1 percig sütjük, megfordítjuk, és ismét kb. 1 perc sütés következik fedő nélkül. Tányérra helyezett szalvétára vagy konyhai papírtörlőre kiszedjük. Porcukrozva, lekvárral tálaljuk.
Megjegyzés: - A nyújtódeszka, a sodrófa ne legyen hideg, szoba hőmérsékletűnek kell lennie, mert megfázik a tészta.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: