Kürtőskalács sütő 4 db-os tégelyes
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 3,850 Ft
Egy jó minőségű kürtőskalács sütő kincset ér a konyhában ha sütni kell. <Kürtőskalács sütő 4 db-os tégelyes> vásárlása kedvező áron a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A kürtőskalács sütő és sütőedény anyaga 1 mm vastagságú cinkelt lemez méretre szabva, majd a végleges formára meghajtva. A kürtőskalács sütő kürtőforma anyaga fa, kúp alakúra esztergályozva. A kürtőskalács sütő hajtók anyaga gömbvas.
A kürtőskalács sütőedény adatai:
Méretek: - hosszúság: - 17 cm
- szélesség: - 17 cm
- magasság: 3,5 cm
- tömeg: - 0,180 kg
A kürtőskalács sütő kürtő, sütőforma adatai:
Méretek: - hosszúság: - 16 cm, - hajtó karral: - 37 cm
- átmérő: - 2,5 cm (a kürtőforma egyik fele), - átmérő: - 4 cm (a kürtőforma másik fele)
- tömeg: - 0,135 kg
Kürtőskalács sütő sütőformák száma: - 4 db
A kürtőskalács sütő sütőedény és kürtők együttes tömege: - 0,720 kg
Csörögefánkból kürtőskalács!
E kürtöskalácsok olajban sülnek, egy hagyományos (több száz éves, Kézdivásárhely és környékén, vagyis Háromszéken készítik) erre a célra kialakított sütőben, kürtöskalácssütő fán.
Az alap tészta pedig a csörögefánk tészta, amit a sütő fára tekernek és miután az forró olajban forgatva megsül, porcukorba forgatnak. Nagyon sok helyen a közepét habbal, vagy krémmel töltik és így ízletesebb és finomabb lesz! (Az mondják, és tartják, hogy ez a habrolónak az őse!)
Csörögefánk
Hozzávalók:
- 6 tojássárgája
- 2 dl tejföl
- 50 dkg liszt
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál rum
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojássárgáját a tejföllel, a liszttel, a cukorral és a rummal összegyúrjuk. 30 percig pihentetjük. Levestészta vékonyságúra kinyújtjuk, és derelyevágóval téglalap alakúra felvágjuk. A közepén a szélekkel párhuzamosan kétszer bevágjuk, és forró olajban sütjük.
Porcukorral meghintve, lekvárral, vagy pedig vaníliás cukorral és pikáns lekvárral tálaljuk.
Kürtőskalács olajban sütve
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 2 db tojássárgája
- 2 dkg friss élesztő
- 5 dkg cukor a kelesztéshez
- 5 dkg olvasztott vaj (langyosan)
- csipet só
Elkészítése:
Az élesztőből egy kevés langyos, cukros tejjel kovászt készítünk. A lisztet mélyebb tálba tesszük, és a megkelt kovászt beleöntjük, majd összekeverjük a tojások sárgájával, a maradék tejjel és a végén a langyos vajat beledolgozzuk. Miután jól kidolgoztuk megkelesztjük duplájára (legjobb a napon). A tésztát óvatosan kinyújtjuk és szalagformára felvágjuk. 1 (egy) 1,2 (egy egész kettő) cm vastagságúra. A kürtöt olvasztott vajjal megkenjük és a szalagszerű tésztát rátekerjük a kürtre. A tésztaszalagot óvatosan utoljára meghengerítjük a deszkán. Majd tojásfehérjével átkenjük és a sütésre kiképzett sütő edénybe folyamatos forgatás mellet készre sütjük. Darált mandula és kristálycukor keverékével gazdagon meghintjük. Lehet porcukor és vaníliás cukor keverékével is megszórni.
A kürtőskalács belsejét ízlés és fantázia szerint akár meg is tölthetjük vaníliás puding krémmel, csoki krémmel, habbal, bármivel, ami süti töltelék és krémes, meg elég szilárd a halmazállapota, hogy ne tudjon kifolyni a kürtőből!
Fontos: - a sütő edényt csak addig töltjük olajjal, amíg a sütő henger (kürtő) kisebb átmérős része egy két millimétere ér bele az olajba. A sütő edényt az olajjal majdnem forráspontig hevítjük, de vigyázzunk rá, hogy ne égjen meg.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: