Vágódeszka - gyúródeszka 48×28×4 cm GYL
Gyártó: MAGYAR KISIPAROS
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Nincs készleten
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Nincs készleten
Fogyasztói ár: 7,990 Ft
A fa vágódeszka, gyúródeszka anyaga első osztályú szárított bükkfa. Feladata, hogy minden szempontból megfeleljen a tészták, sütemények előkészítésének, zöldségek, gyümölcsök, húsok és csontok rajta történő darabolásának. Gyakorlatias és könnyen tisztítható. Kisiparos által kézzel és géppel megmunkált egyedi darab, ezért két azonos formátumú termék között minimális, az-az csekély méretkülönbség előfordulhat.
Figyelem: - A feltüntetett szélességi és hosszúság méretek egy-három centiméterrel eltérhetnek negatív vagy pozitív irányba, ami a tömeget is befolyásolja. Ennek oka a gazdaságos anyagkihasználásból adódik.
Méretek: - hosszúság: - 48 cm
- szélesség: - 28 cm
- magasság (vastagság): - 4 cm
- tömeg: - 4.40 kg
Tárkonyos bárányleves
Hozzávalók:
- 30 dkg báránycomb
- 10 dkg vöröshagyma
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg zöldborsó
- 5 dkg gyökér
- 5 dkg zellergumó
- 5 dkg gomba
- 1 db fehér paprika
- 1 dl tejszín
- 1 db citrom
- 3 dkg liszt (+ 5 dkg a galuskához)
- só, bors, tárkony, tárkonyecet
- citromlé, ízlés szerint
- 1 db tojás
Elkészítése:
A bárányhúst és a zöldségeket 0,5-1 cm-es kockákra, a vöröshagymát finomra vágjuk. Kevés olajban a hagymát üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a megmosott bárányhúst és a zöldségeket. Fűszerezzük ízlés szerint és öntsük fel vízzel, majd kevergetve pároljuk puhára. Mikor a hús már majdnem puha, akkor a liszttel készített tejszínes habarással behabarjuk és felforraljuk a levest. Levesbetétként a tojásból és az 5 dkg lisztből készített apró galuskát adhatjuk. Citromlével, tárkonyecettel ízesítjük, forrón tálaljuk citromszeletekkel díszítve.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: