Káposztagyalu 2 késes 4720 R
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 12,990 Ft
Egy jó minőségű káposztagyalu kincset ér a konyhában az eltevésnél és ha főzni kell. <Káposztagyalu 2 késes 4720 R> vásárlása kedvező áron a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A káposztagyalu munkafelülete fa, vágó szerkezete, a kések, acél. A káposztagyalu, tök és káposztafélék gyalulására, forgácsolására alkalmas eszköz.
Figyelem, a káposztagyalu vágó kései gyárilag nincsenek kiélezve, megélezve azért, hogy csomagolás és szállítás közben ne okozhassanak balesetet. A késeket csavarral rögzítették, könnyen eltávolíthatóak és élezhetőek. Használatba vétel előtt ajánlott megélezni a vágó késeket, és akkor is mikor érezzük, hogy nem úgy vág a gyalunk, ahogy kellene.
Méretek: - hosszúság: - 47 cm
- szélesség belső: - 15,5 cm; - külső: - 20 cm
- vastagság egybe: - 3 cm; - csúszda: - 1,5 cm
- tömeg: - 0,975 kg
- vágó kés: - 2 db
Csalamádé recept
Hozzávalók:
- 1.5 kg paprika
- 1.5 kg uborka
- 1.5 kg káposzta
- 1,5 kg vöröshagyma
- 0.5 kg zöld-paradicsom
- 0.5 kg sárgarépa
- 0.5 kg petrezselyem gyökér
- 0.2 20% ecet
- 0.3 kg kristálycukor
- 1 mokkáskanál bórkénpor
- 1 mokkáskanál borkősavpor
- 0.1 kg só
Elkészítése:
A zöldségeket vékonyra szeljük majd egy nagyobb edénybe téve összekeverjük. A cukrot, sót a felsorolt tartósítókat rászórjuk, és alaposan belekeverjük, majd a kamrába téve 24 óráig állni hagyjuk. Az állási idő után többször megkeverve tisztára mosott dunsztos üvegekbe rakjuk. Jól belenyomkodjuk és a saját levével felöntjük az üvegeket, lezárjuk, és a polcra tesszük. 2-3 évig is eláll.
Sarvalt káposzta
Erdélyi specialitás, bátran ajánlom mindenkinek, mert egy finom káposztasaláta. előnye, hogy nincs benne tartósítószer, ecet és nem hő kezelt. Magas a C-vitamin és ásványi só tartalma, 3 - 4 nap alatt elkészül és sok különleges erdélyi specialitásnak az alapanyaga nem beszélve arról, hogy savanyúságként csemege különlegesség!
Hozzávalók:
- káposzta
- só
- kapor
- csombor
- víz
Elkészítése:
Egy az 5 literes dunsztos üveghez 2 nagy fej káposzta. A külső leveleit leszedjük, kettőbe vagy négybe vágjuk és legyaluljuk vagy lereszeljük ízléstől függően.
Az üveg aljára 3 - 4 szál csombort (borsikafű, bécsi rozmaring) és 1 kis csokor kaprot teszünk egészben. Rátesszük a reszelt vagy gyalult káposztát. Feltöltöttjük hideg sós vízzel, hogy ellepje. Egy és fél kanál sót adunk minden liter vízhez, jól elkeverjük, és addig ismételjük, amíg el nem lepi a káposztát. A tetejére ismét 3 - 4 szál csombor és egy kis csokor kaprot teszünk. Fél zsemlét vagy kis darabka kenyeret teszünk a tetejére, amit másnap vagy harmadnap leveszünk róla.
Egy fedővel vagy kis tányérral lefedjük a dunsztosüveget és egy tálcára vagy lábasba téve és kiteszünk a napra. 3 - 4 nap szükséges a beéréshez. Ha kész, egy nagyon kellemes ízű savanyított káposztát kapunk, aminek a leve is " orvosság ".
A csombor kihagyhatatlan, mert az adja a különleges ízét az egésznek, no meg a kapor. Semmi más fűszer nem kell bele.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: