Fa vágódeszka, gyúródeszka 33×20×4 cm GYL
Fogyasztói ár: 5,800 Ft
A fa vágódeszka, gyúródeszka feladata, hogy minden szempontból megfeleljen a tészták, sütemények előkészítésének, zöldségek, gyümölcsök, húsok és csontok rajta történő darabolásának. Anyaga első osztályú szárított bükkfa. Magyar kisiparos által kézzel és géppel megmunkált egyedi darab, ezért két azonos formátumú termék között minimális, az-az csekély méretkülönbség előfordulhat.
Figyelem: - A feltüntetett szélességi és hosszúság méretek egy-három centiméterrel eltérhetnek negatív vagy pozitív irányba, ami a tömeget is befolyásolja. Ennek oka a gazdaságos anyagkihasználásból adódik.
Méretek: - hosszúság: - 33 cm
- szélesség: - 20 cm
- magasság (vastagság): - 4 cm
- tömeg: - 2,060 kg
Bableves csülökkel és kolbásszal
Hozzávalók (kb. hat adag)
- 25 dkg szárazbab (tarka vagy fehér)
- 20 dkg füstölt csülök (csontozott)
- 15 dkg füstölt kolbász, karikázva
- 4 szál sárgarépa, karikára vágva
- 2 szál petrezselyemgyökér, karikára vágva
- 2 db nagyobb krumpli, közepes kockára vágva
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors, ízlés szerint
- 4 evőkanál olaj
- 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
- 1 kötés aprított petrezselyem
- 1 - 3 petrezselyem
- 4 babérlevél
- tejföl
- 2 evőkanál liszt (elhagyható)
Elkészítése:
A babot legalább 7-8 órára hideg vízben áztatjuk.
Egy magas fazékba főni tesszük a mosott, darabolt csülköt, a tisztított hagymát, egy összekötözött petrezselyem csomagot, fokhagymát, babérlevelet, borsot annyi vízben, hogy ellepje, még ne sózzuk! (A csülök elég ízt adhat, várjuk meg, míg megfő.)
Kb. egy-másfél óra elteltével jöhet az áztatott bab, közben a vizet folyamatosan pótoljuk, ha elfőtt volna.
Fél óra múlva tegyük bele a répákat, 20 perc múlva a krumpli kockákat és a karikára vágott kolbászt. Ekkor jöhet a fűszerpaprika, attól függően, mennyi színt engedett magából a kolbász.
Ha minden hozzávaló megpuhult, akkor elkészült a levesünk, és vegyük ki belőle a hagymát és a petrezselyem csomót.
Tetszés szerint besűríthetjük lisztből, zúzott fokhagymából, pirospaprikából és olajból készült rántással, vagy főzhetünk bele pár marék csipetkét.
Aki savanyúan szereti, tegyen hozzá pár evőkanál ecetet a krumplival és kolbásszal együtt a fazékba.
Tálaláskor szórjuk meg aprított petrezselyemmel levesünket, de a legfontosabb, hogy az asztalon legyen nagyon-nagyon sok tejföl!
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: