Kenyérvágó deszka morzsafogó tálcával 3523 KC
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
A kenyérvágó deszka morzsafogó tálca anyaga faléc és préselt lemez. A kenyérvágó deszka morzsafogó tálca géppel és kézzel megmunkált darabok. A kenyérvágó és morzsafogó tálca tisztítása hagyományos módon, nedves ruhával tisztára törüljük. FIGYELEM - A KENYÉRVÁGÓ és MORZSAFOGÓ TÁLCA MOSOGATÓGÉPBE NEM RAKHATÓ!
Méretek: - hosszúság: - 35 cm
- szélesség: - 23 cm
- magasság: - 2,5 cm
- tömeg: - 0,60 kg
Krumplis házikenyér
Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 30-40 dkg főtt, áttört burgonya
- 3 dkg só
- 4 dkg élesztő
- 5 – 6 dl víz
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál tejpor
Elkészítése:
A burgonyát alaposan megtisztítjuk, megmossuk és héjában, sós vízben puhára főzzük. A puhára főzött burgonyát meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Hagyjuk kihűlni, és utána a langyos átszitált liszttel egy nagyobb méretű tálban összedolgozzuk. Az élesztőt 1 dl vízzel, a cukorral és a tejporral összekeverjük és kelni hagyjuk 10-15 percig. Ezután ráöntjük a burgonyás lisztre és összedolgozzuk a megkelt élesztővel. Vízben feloldjuk a sót, fokozatosan hozzáöntjük a liszthez és megkezdjük a dagasztást. A dagasztás végén a tésztába beledolgozzuk az olajt. Akkor lesz jó a tészta, ha kezünkről és az edény oldaláról könnyen elválik, és az állománya közepesen kemény.
A tésztából cipót formázunk, a tetejét meglisztezzük, konyharuhával letakarjuk, közepesen meleg helyre tesszük, és 3 órát kelesztjük. Ez után ismét átgyúrjuk, tetszés szerint formázzuk, tepsibe helyezzük, majd 60 percig pihentetjük. Ez után tojással megkenjük, 3-4 helyen késsel bevágjuk és közepes erősségű tűzön 50 - 60 percig lassan sütjük.
Halkrém
Hozzávalók:
- 4 olajas szardíniakonzerv
- sűrített paradicsom vagy jó minőségű pikáns fűszerezésű paradicsom ketchup
- 1 lila hagyma
- 2 főtt tojás
- 10 dkg teavaj
- só, ízlés szerint
- bors, ízlés szerint
- mustár, ízlés szerint
- citromlé, ízlés szerint
Elkészítése:
Az olajos halat villával összetörjük, kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk az apró kockára vágott főtt tojást és a hagymát, a sűrített paradicsomot, ízlés szerint a fűszereket, a mustárt és a citromlevet. Az egészet jól összekeverjük, és legalább 1/2 órát hűtőben állni hagyjuk. Friss kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: