G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás

Fa vágódeszka, gyúródeszka 60×35×5 cm GYL

Fa vágódeszka, gyúródeszka 60×35×5 cm GYL
Gyártó: MAGYAR KISIPAROS
Származási ország: Magyarország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Nincs készleten
Fogyasztói ár: 14,500 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Fa vágódeszka, gyúródeszka 60×35×5 cm GYL Fa vágódeszka, gyúródeszka 60×35×5 cm GYL Fa vágódeszka, gyúródeszka 60×35×5 cm GYL
A fa vágódeszka, gyúródeszka anyaga első osztályú szárított bükkfa. Feladata, hogy minden szempontból megfeleljen a tészták, sütemények előkészítésének, zöldségek, gyümölcsök, húsok és csontok rajta történő darabolásának. Magyar kisiparos által kézzel és géppel megmunkált egyedi darab, ezért két azonos formátumú termék között minimális, az-az csekély méretkülönbség előfordulhat.
Figyelem: - A feltüntetett szélességi és hosszúság méretek egy-három centiméterrel eltérhetnek negatív vagy pozitív irányba, ami a tömeget is befolyásolja. Ennek oka a gazdaságos anyagkihasználásból adódik.
 
Méretek: - hosszúság: - 60 cm
               - szélesség: - 35 cm
               - magasság (vastagság): - 5 cm
               - tömeg: - 7,40 kg
 
Erdélyi fatányéros
 
Hozzávalók:
 - 25 dkg sertéskaraj
 - 25 dkg borjúcomb
 - 25 dkg bélszín
 - 15 dkg füstölt szalonna
 - 10 dkg zsír
 - 80 dkg főtt burgonya
 - só ízlés szerint
 
Elkészítése:
Mindegyik húsból négy szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük (klopfoljuk), megsózzuk és lisztbe mártjuk. Serpenyőben kevés zsírt hevítünk és a hússzeleteket beletéve szép pirosra sütjük. Ez után a visszamaradt zsírban megsütjük a bevagdosott szalonnaszeleteket úgy, hogy ropogósra süljenek. 
Utoljára az ízes szalonnazsírba tesszük a karikákra szelt főtt burgonyát, és erős tűzön megpirítjuk. 
A tál szegélyét idénysalátákkal körberakjuk, közepébe helyezzük el a pirított burgonyát, amelyre ráhelyezzük a frissen sütött hússzeleteket, tetejére téve a szalonna kakastaréjokat. 
Úgy is variálhatjuk, hogy bélszín helyett borjúmájat használunk, és nem csak lisztbe mártva sütjük a húsokat; a borjút kirántva, a karajt párizsi szeletnek panírozva, a májat lisztbe mártva sütjük ki. Tálaláskor a krumpli mellett párolt rizsből kis félgömböket formázhatunk, káposztasalátával, csemege uborkával, almapaprikával, céklával szegélyezzük.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: