G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás

Gyúrótábla 48×33 cm

Gyúrótábla 48×33 cm
Gyártó: MAGYAR KISIPAROS
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Nincs készleten
Fogyasztói ár: 7,250 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Gyúrótábla 48×33 cm Gyúrótábla 48×33 cm
Vásároljon a gyúrótábla kínálatunkból saját részére, vagy ajándékba családtagjainak, barátainak! A gyúrótábla több célt szolgáló és feladatot ellátó hasznos konyhai eszköz, melyet a süteménykészítés, tésztakészítés során használunk. A gyúrótábla egy ütközővel van felszerelve. Az ütköző a gyúrótábla megtartására szolgál, hogy ne csúszkáljon a munkapadon (asztalon). A gyúrótábla anyaga, keményfa. A gyúrótáblán húst, csontot, zöldséget ne daraboljunk, nem darabolásra van kialakítva. A gyúrótábla magyar kisiparos által kézzel és géppel megmunkált egyedi darab, ezért két azonos formátumú gyúrótábla között minimális, az-az csekély méretkülönbség előfordulhat.
Figyelem: - A feltüntetett szélességi, hosszúság, magassági (vastagság) méretek 5-20 milliméterrel eltérhetnek gyúrótáblánként egymástól negatív vagy pozitív irányba, ami a tömeget is befolyásolja. Ennek oka a gazdaságos anyagkihasználásból adódik.
 
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 48 cm
- szélesség: 32,50 cm
- magasság (vastagság) ütközővel: 3,30 cm; - ütköző nélkül: - 1,60 cm
- tömeg: 1,385 kg
 
Diós bejgli
 
Hozzávalók:
 
A tésztához:
 50 dkg sima liszt
 25 dkg margarin
 1 tojás 
 2 tojás sárgája
 1 dl tej
 3 evőkanálnyi cukor
 2 dkg élesztő
 
A töltelékhez:
 70 dkg darált dió
 36 dkg cukor
 3,3 dl víz
 reszelt citromhéj
 szegfűszeg
 mazsola
 2 dkg vaj
 2 evőkanálnyi baracklekvár
 
Elkészítése:
A vízből és a cukorból - a citromhéjjal és a szegfűszeggel - főzzünk szirupot. Ha kész, keverjük el benne a diónyi vajat, és vegyük ki belőle a szegfűszeget. A dióhoz adjuk hozzá a mazsolát, öntsünk rá a forró szirupot, dolgozzuk össze a masszát (tegyük bele a baracklekvárt is) és hagyjuk kihűlni. Az élesztőt a tejjel és a 3 evőkanálnyi cukorral futtassuk fel. Az átszitált lisztet dolgozzuk össze az elmorzsolt margarinnal, az elhabart tojásokkal, egy csipet sóval és az élesztős tejjel. A tésztát (pihentetni nem kell) osszuk 4 (négy) egyenlő részre, s az egyes cipókat nyújtsuk téglalap alakúra (kb. A/4-es méretűre).  A kihűlt (és ugyancsak kiadagolt) tölteléket kenjük egyenletesen a tésztalapokra. (Arra vigyázzunk, hogy a lap egyik hosszanti oldalán maradjon szabadon annyi tészta, amennyivel a tekercset majd le tudjuk ragasztani). a rövidebb oldalain kicsit hajtsuk vissza a tésztát, majd - a szabadon hagyottal szemközti oldalról kezdve - tekerjük fel. A bejgliket fektessük tepsibe (ne túl szorosan, mert nőni fog!), kenjük meg vékonyan az elhabart tojással, majd egy órára tegyük hideg helyre. Mielőtt a sütőbe kerül, több helyen szúrjuk át teljesen a tekercseket, hogy a képződő gőzök ne feszítsék majd szét. A sütőt melegítsük 200 Celsius-fokra, tegyük bele a bejglit, s (ezt a hőmérsékletet tartva) 35-40 perc alatt süssük meg. A szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: