G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás

Gyúrótábla 80×60 cm

Gyúrótábla 80×60 cm
Gyártó: MAGYAR KISIPAROS
Származási ország: Magyarország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 12,990 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Gyúrótábla 80×60 cm
A gyúrótábla 80×60 cm több feladatot ellátó, és célt szolgáló hasznos konyhai eszköz, melyet a süteménykészítés, tésztakészítés során használunk. Vásároljon a gyúrótábla kínálatunkból saját részére, vagy ajándékba családtagjainak, barátainak! A gyúrótábla egy-egy ütközővel van felszerelve mindkét oldalán. Az egyik a gyúrótábla megtartására szolgál, hogy ne csúszkáljon a munkapadan (asztalon), a másik a nyújtófa megtartására, hogy ne guruljon le a gyúrótábláról. A gyúrótábla anyaga, keményfa. A gyúrótáblán húst, csontot, zöldséget ne daraboljunk, nem darabolásra van kialakítva. A gyúrótábla magyar kisiparos által kézzel és géppel megmunkált egyedi darab, ezért két azonos formátumú gyúrótábla között minimális, az-az csekély méretkülönbség előfordulhat.
Figyelem: - A feltüntetett szélességi, hosszúság, magassági (vastagság) méretek 5-20 milliméterrel eltérhetnek gyúrótáblánként egymástól negatív vagy pozitív irányba, ami a tömeget is befolyásolja. Ennek oka a gazdaságos anyagkihasználásból adódik.
 
Méretek:
- hosszúság: 80 cm
- szélesség: 60 cm
- magasság (vastagság) ütközővel: 4,10 cm; - ütköző nélkül: - 1,75 cm
- tömeg: 3,20 kg
 
Töltött fonott kalács recept
 
Hozzávalók:
- 40 dkg rétesliszt
- 5 dkg porcukor
- 2 db egész tojás
- 5 dkg margarin
- 2 dkg élesztő
- csipetnyi só
A töltelékhez:
- 15 dkg darált mák
- 1 dl tej
- 1 evőkanál citromlé
- 5 dkg mazsola
- 10 dkg mandula
 
Elkészítése:
Az átszitált langyos liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a tojást, a sót és összekeverjük. Közben az élesztőt langyos tejben megkelesztjük, majd a liszttel összedolgozzuk. Letakarva, meleg helyen 50-60 percig kelesztjük. Ezután a tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk. Körülbelül 2 cm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk. Két szélét 2 cm szélességben párhuzamosan bevágjuk körülbelül a tészta egyharmad részéig. A középső csíkra a tölteléket helyezzük. A tésztacsíkokat úgy hajtjuk rá, mintha fonatot készítenénk, és a kizsírozott tepsibe fektetjük. Az így elkészített tésztát 20 percig pihentetjük. Majd a tetejét- tojássárgájával megkenjük, és vágott mandulával megszórjuk. Előmelegített sütőben, közepes tűzön, körülbelül 45-50 perc alatt szép pirosra sütjük.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: