G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás

Fa vágódeszka, gyúródeszka 44×27×4 cm GYL

Fa vágódeszka, gyúródeszka 44×27×4 cm GYL
Gyártó: MAGYAR KISIPAROS
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 9,700 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Fa vágódeszka, gyúródeszka 44×27×4 cm GYL Fa vágódeszka, gyúródeszka 44×27×4 cm GYL Fa vágódeszka, gyúródeszka 44×27×4 cm GYL
Vásároljon fa vágódeszka, gyúródeszka kínálatunkból! Anyaga első osztályú szárított bükkfa. Magyar kisiparos által kézzel és géppel megmunkált egyedi darab, ezért két azonos formátumú termék között minimális, az-az csekély méretkülönbség előfordulhat.
Figyelem: - A feltüntetett szélességi és hosszúság méretek egy-három centiméterrel eltérhetnek negatív vagy pozitív irányba, ami a tömeget is befolyásolja. Ennek oka a gazdaságos anyagkihasználásból adódik.
 
Méretek: - hosszúság: - 44 cm
               - szélesség: - 27 cm
               - magasság (vastagság): - 4 cm
               - tömeg: - 3,415 kg
 
Sült kacsa
 
Hozzávalók:
- 1,5-2,5 kg kacsa
- 1 alma
- 1 narancs
- 1 szál rozmaring
- szárnyas fűszerkeverék
- fokhagyma, só, bors
- majoránna
 
Elkészítése:
A kacsának a bőrét több helyen átvágjuk, hogy könnyebben kisüljön a zsírja és így ropogósabb lesz a bőre. Bedörzsöljük alaposan a fűszerekkel, belül is. A hasüregébe tesszük a negyedelt narancsot, az almát (négybe vágva) és a rozmaring szálat. Körülbelül 2 órát hagyjuk állni, hogy jól átjárják a fűszerek. Miután letelt az idő a kacsát kacsasütőbe (öntöttvas, króm – nikkel) tesszük egy beleillő rácsra nem fontos (csináltassunk rácsot, megéri). Hideg sütőbe tesszük és kb. 160 fokon mérsékelt lángon sütjük. . Sülés közben időközönként a kacsát a szárnyaira és a combjára fektetjük, hogy a zsír jobban kisüljön. Ahogy a sült barnulni kezd, a forró vízből ¼ litert locsoljunk fokozatosan a sütőbe. Ezzel a szafttal néha öntözzük meg a kacsát is és a víz felét hagyjuk elpárologni. Többször megforgatjuk, locsolgatjuk. Ha úgy látjuk, hogy már eléggé puha, 1 tűt beleszúrva ellenőrizzük, levesszük a tetőt és a tálból kivett pecsenyelével elkevert narancslével locsolgatjuk. Fordítsuk meg többször, míg egyformán pirosra, ropogósra megsül.
 
Egyéb javaslatok:
A rács azért kell alá, mert így nem ázik a pecsenye lében és ropogósabb, pirosabb, gusztusosabb lesz. Burgonya lepénnyel, őszibarack és ananász befőttekkel (konzerv) kínáljuk. A kacsahús zsírszegény.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: