G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Vágódeszka 40×25×2,50 cm GYL

Vágódeszka 40×25×2,50 cm GYL
Gyártó: MAGYAR KISIPAROS
Származási ország: Magyarország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 6,400 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Vágódeszka 40×25×2,50 cm GYL Vágódeszka 40×25×2,50 cm GYL Vágódeszka 40×25×2,50 cm GYL
Vásároljon a vágódeszka kínálatunkból. Feladata, hogy minden szempontból megfeleljen a zöldségek, gyümölcsök, húsok rajta történő darabolásának. Anyaga első osztályú szárított bükkfa, magyar kisiparos által kézzel és géppel megmunkált egyedi darab, ezért két azonos formátumú termék között minimális, az-az csekély méretkülönbség előfordulhat.
Figyelem: - A feltüntetett szélességi és hosszúság méretek, egy-két centiméterrel eltérhetnek, negatív vagy pozitív irányba, ami a tömeget is befolyásolja. Ennek oka a gazdaságos anyagkihasználásból adódik.
 
Részletes méretleírás:
- hosszúság : 40 cm
- szélesség: 24,50 cm
- magasság (vastagság): 2,50 cm
- tömeg: 1,78 kg
 
Bográcsgulyás
 
Hozzávalók:
 1,5 kg marhalábszár
 3 közepes fej hagyma
 5-7 szik fokhagyma
 1 csöves paprika
 25 dkg kolozsvári szalonna
 2 kisebb paradicsom
 3 nagyobb sárgarépa
 2 fehérrépa
 1 kg burgonya
 só, ízlés szerint
 darált bors, ízlés szerint
 darált édes-nemes pirospaprika, ízlés szerint
 őrölt kömény
 csipetkéhez liszt
 
Elkészítése:
A kolozsvári szalonnát kiolvasztjuk, a pörcöket kiszedjük és annak a zsírjában arany barnára pirítjuk a 3 közepes fejt hagymát, amit apróra vágunk. A tűzről levesszük a bográcsot, és belekeverünk 2-3 evőkanál édesnemes pirospaprikát, majd a 2×2 cm-es kockákra vágott húst. Pirítjuk kb. 5 percig nagy lángon, majd felengedjük vízzel és vörösborral (három az egy arányba, háromnegyed liter víz egy negyed liter vörösbor) annyira, hogy bőven ellepje, és fűszerezzük őrölt köménnyel, sóval és borssal. Beletesszük az apróra vágott paradicsomot, a csöves paprikát és a fokhagymát. Amikor a hús már majdnem puha, akkor beletesszük, a kockára vágott répát, burgonyát és gyökeret is a bográcsba. Megint sózzuk ha sótalanak találjuk (kicsit kóstolgatjuk), és legvégén beletesszük a csipetkét. Készre főzzük.
Megjegyzés:
Tehetünk bele hegyes erős paprikát is, de persze ahol gyerek van, vagy nem szeretik, ott jobb ezt mellőzni.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: