Sonka alakú vágódeszka 35×18 cm 035/018-GYL
Fogyasztói ár: 5,450 Ft
Vásároljon a sonka alakú vágódeszka kínálatunkból! A sonka alakú vágódeszka feladata, hogy minden szempontból megfeleljen a zöldségek, gyümölcsök, húsok rajta történő darabolásának. A sonka alakú vágódeszka elengedhetetlen tartozéka az konyhafelszerelésünknek, a modern konyhánknak, a célszerűsége pedig vitathatatlan. A vágódeszka anyaga első osztályú szárított bükkfa. A sonka alakú vágódeszka magyar kisiparos által kézzel és géppel megmunkált egyedi darab, ezért két azonos formátumú nyeles vágódeszka között minimális, az-az csekély méretkülönbség előfordulhat. Minden használat után a vágódeszkát forró szódabikarbónás vízzel mossuk el, ha szükséges kefével tisztítsuk meg, majd ezután felfüggesztett állapotban szárítsuk meg. Félévente egyszeri ápolást igényel, étolajas ruhával vékonyan át kell kenni, így megóvjuk a kiszáradástól és attól, hogy elrepedjen. Figyelem, mosogatógépbe nem rakható!
Részletes méretleírás:
- hosszúság nyéllel: 35,50 cm; - nyél nélküli hasznos felület: 24 cm
- szélesség: 15-18,50 cm között
- magasság (vastagság): 2,20 cm
- tömeg: 0,775 kg
Székelyföldi kolbász recept
Hozzávalók:
10 kg. disznóhús
3 kg. nyers szalonna
só, bors, fokhagyma, ízlés szerint
minimális mennyiségű paprika (vagy egyáltalán nem is teszünk)
Elkészítése:
A húst ledaráljuk, a fokhagymát összetörjük és a fűszerekkel együtt összedagasztjuk. Ha kész a keverék, akkor vékony disznóbélbe töltjük. Rúdra tesszük a kolbászokat a szikkadás miatt. Másnap elvisszük füstölni, hideg füstre tesszük. Egy nap füst elég. A paprika hiánya a sütés miatt van. Bármikor, füstölve is süthető, mert a paprika nem lesz keserű benne.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: