Reggeliző fatálca KP-039/024-GYL
Fogyasztói ár: 4,990 Ft
Vásároljon a reggeliző tálca, fatálca kínálatunkból saját részére, vagy ajándékba családtagjainak, barátainak! A reggeliző tálca, fatálca elengedhetetlen tartozéka a konyhafelszerelésünknek, a modern konyhánknak, célszerűsége pedig vitathatatlan. A reggeliző tálca, fatálca gyakorlatias, formatervezett, vonzó a külseje és könnyen tisztítható. A reggeliző tálca, fatálca anyaga első osztályú szárított tölgyfa. A reggeliző tálca, fatálca magyar kisiparos által kézzel és géppel megmunkált egyedi darab ezért két azonos formátumú fatálca, reggeliző tálca között minimális méret különbségek előfordulhatnak. A reggeliző tálca, fatálca tisztítása: - hagyományos módon, semleges folyékony mosogatószerrel, majd töröljük szárazra. Kerülje a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát!
A reggeliző tálca, fatálca többszöri tisztítás után egyszeri ápolást igényel: - étolajas ruhával vagy folyékony méhviasszal vékonyan át kell kenni. A reggeliző tálca, fatálca tárolása száraz helyen történjen.
Figyelem, a reggeliző tálca, fatálca méretei az egymástól legtávolabb eső pontok között van megadva.
Méretek: - hosszúság belső: 35 cm; - külső: 39 cm
- szélesség belső: 20 cm; - külső: 24 cm
- magasság: - fogóknál: 9 cm; - oldalaknál: 5 cm
- anyagvastagság: 2 cm
- tömeg: 1 kg
Töltött fonott kalács recept
Hozzávalók:
- 40 dkg rétesliszt
- 5 dkg porcukor
- 2 db egész tojás
- 5 dkg margarin
- 2 dkg élesztő
- csipetnyi só
A töltelékhez:
- 15 dkg darált mák
- 1 dl tej
- 1 evőkanál citromlé
- 5 dkg mazsola
- 10 dkg mandula
Elkészítése:
Az átszitált langyos liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a tojást, a sót és összekeverjük. Közben az élesztőt langyos tejben megkelesztjük, majd a liszttel összedolgozzuk. Letakarva, meleg helyen 50-60 percig kelesztjük. Ezután a tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk. Körülbelül 2 cm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk. Két szélét 2 cm szélességben párhuzamosan bevágjuk körülbelül a tészta egyharmad részéig. A középső csíkra a tölteléket helyezzük. A tésztacsíkokat úgy hajtjuk rá, mintha fonatot készítenénk, és a kizsírozott tepsibe fektetjük. Az így elkészített tésztát 20 percig pihentetjük. Majd a tetejét- tojássárgájával megkenjük, és vágott mandulával megszórjuk. Előmelegített sütőben, közepes tűzön, körülbelül 45-50 perc alatt szép pirosra sütjük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: