G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Tányér alátétes fa vágódeszka 46×27 cm 116131

Tányér alátétes fa vágódeszka 46×27 cm 116131
Gyártó: MAGYAR KISIPAROS
Származási ország: Magyarország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 14,990 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Tányér alátétes fa vágódeszka 46×27 cm 116131 Tányér alátétes fa vágódeszka 46×27 cm 116131 Tányér alátétes fa vágódeszka 46×27 cm 116131
A Tányér alátétes fa vágódeszka 46×27 cm 116131 -es magába foglal 1 db fa vágódeszkát és 2 db fatányért. A deszka feladata, hogy minden szempontból megfeleljen a zöldségek, gyümölcsök, húsok rajta történő darabolásának. A fatányér, mélyedéssel rendelkező, a sültek, köretek és savanyúságok tálalására, felszolgálására kialakított vastagabb deszkaszerű eszköz. Anyagjuk első osztályú szárított bükkfa méhviasszal kezelve. Magyar kisiparos által kézzel és géppel megmunkált egyedi darabok, ezért két azonos formátumú vágódeszka és tányér között csekély méretkülönbség előfordulhat. Minden használat után a forró szódabikarbónás vízzel mossuk el, ha szükséges kefével tisztítsuk meg, majd ezután felfüggesztett állapotban szárítsuk meg. Félévente egyszeri ápolást igényelnek, étolajos ecsettel, ruhával jó át kell kenni, így megóvjuk a kiszáradástól és attól, hogy elrepedjen. Figyelem, mosogatógépbe nem rakható!
 
Részletes méretleírás:
Vágódeszka:
- hosszúság: 46 cm
- szélesség: 27 cm
- magasság (vastagság): 5 cm
- tömeg: 2,125 kg
- anyagvastagság: 1,82 cm
Fatányér:
- átmérő: 23 cm
- magasság: 2,57 cm
- tömeg: 0,525 kg
 
Erdélyi fatányéros
 
Hozzávalók:
 25 dkg sertéskaraj
 25 dkg borjúcomb
 25 dkg bélszín
 15 dkg füstölt szalonna
 10 dkg zsír
 80 dkg főtt burgonya
 - só ízlés szerint
 
Elkészítése:
Mindegyik húsból négy szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük (klopfoljuk), megsózzuk és lisztbe mártjuk. Serpenyőben kevés zsírt hevítünk és a hússzeleteket beletéve szép pirosra sütjük. Ez után a visszamaradt zsírban megsütjük a bevagdosott szalonnaszeleteket úgy, hogy ropogósra süljenek. 
Utoljára az ízes szalonnazsírba tesszük a karikákra szelt főtt burgonyát, és erős tűzön megpirítjuk. 
A tál szegélyét idénysalátákkal körberakjuk, közepébe helyezzük el a pirított burgonyát, amelyre ráhelyezzük a frissen sütött hússzeleteket, tetejére téve a szalonna kakastaréjokat. 
Úgy is változtathatjuk, hogy bélszín helyett borjúmájat használunk, és nem csak lisztbe mártva sütjük a húsokat; a borjút kirántva, a karajt párizsi szeletnek panírozva, a májat lisztbe mártva sütjük ki. Tálaláskor a krumpli mellett párolt rizsből kis félgömböket formázhatunk, káposztasalátával, csemege uborkával, almapaprikával, céklával szegélyezzük.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: