Kerámia bevonatos tepsi szilikon füllel 4127 RL
Egy jó minőségű kerámia bevonatos tepsi kincset ér a konyhában ha sütni kell. <Kerámia bevonatos tepsi szilikon füllel 4127 RL> vásárlása a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A kerámia bevonatos tepsi anyaga 1 mm vastagságú 99 % - kos vegytiszta élelmiszer-ipari alumínium öntvény lemez, méretre szabva, alakra préselve kizárva minden nemű illesztést forrasztást vagy hegesztést majd utólag kerámiabevonattal kezelve. Ez a kerámiabevonat teszi a tepsit tapadás-mentesé, és ellenállóbbá a teflonbevonatú társaikkal szembe. Sütemények és bármilyen sütőben elkészítendő ételek elkészítésére kiválóan alkalmas.
Figyelem, űrtartalom = az edény színültig töltve!
Méretek: - hosszúság belső: - 33 cm; - külső: - 41 cm
- szélesség belső: - 23 cm; - külső: - 27 cm
- magasság belső: - 4,2 cm; - külső: - 4,4 cm
- tömeg: - 0,775 kg
- űrtartalom: - 3,30 liter
Báránycomb Pékné módra
Hozzávalók: 4 személyre
- 1 báránycomb
- 1 kg burgonya
- 2 nagy fej hagyma
- 1 dl olíva olaj
Előkészítése:
A báránycombot mossuk meg, szárítsuk le, majd sóval, borssal dörzsöljük be. A burgonyát tisztítsuk meg, mossuk meg, és vágjuk vastagabb karikákra. A hagymát tisztítsuk meg, és szintén vastagabb karikára szeleteljük.
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) melegítsük elő. Az előkészített báránycombot tegyük tűzálló tálba vagy tepsibe. Az olaj felét serpenyőben forrósítsuk fel, öntsük rá a báránycombra, és alufóliával takarjuk le. A sütőben kb. 1 óra alatt pároljuk félpuhára. Közben a maradék olajban kissé süssük elő a burgonyával összekevert hagymát. Amikor a húsról levesszük a fóliát, tegyük mellé a hagymás burgonyát, szórjuk meg sóval, borssal és tegyük vissza a sütőbe. Körülbelül egy óra alatt süssük szép pirosra. Ízlés szerint salátával, savanyúsággal tálaljuk.
Pirított krumpli
Hozzávalók:
- 1 kg hámozott krumpli
- 1 dl olaj
- só, ízlés szerint
- esetleg fokhagyma
Elkészítése:
A hámozott krumplit két-három nagy, vastag szeletre, darabra vágjuk, feltesszük főni sós vízben, egy lábasban. Mialatt fő egy tepsibe olajt öntünk, és 220 fokos sütőben felforrósítjuk. 15 perc múlva leöntjük a krumpliról a vizet, fedőt teszünk a lábosra, a fedőt lefogjuk és a lábost erős, határozott mozdulatokkal néhányszor megrázzuk. Így a krumplik külső főtt része kissé összeroncsolódik (ez fog majd ropogósra sülni). A felforrósodott olajba kanállal belerakjuk a főtt krumplit, megsózzuk és meglocsoljuk olajjal. Betoljuk a sütőbe. Amikor az alsó része megpirult, félidőben egyenként megforgatjuk és a másik felét is megpirítjuk. Kb. 20-30 perc a sütési idő (ez sütőfüggő lehet).
A piruló krumpli közé lehet dobni néhány gerezd, klopfolóval szétütött-nyomott fokhagymát is, akkor pikánsabb lesz.
Szórhatunk rá rozmaringot, ez is változatossá teszi az ízét, más fűszerek is szóba jöhetnek.
Perec (túrós)
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg túró
- 25 dkg margarin
- 1 mokkáskanál porcukor
- 2 mokkáskanál só
Tetejére:
- 1 egész felvert tojás + 1 kávékanál tej keveréke szezámmag, köménymag.
Elkészítése:
A hozzávalókat jól összegyúrjuk. Majd konyharuhával letakarjuk, és 1 órára pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán 3 mm-es vastagságúra kisodorjuk, és perecszaggatóval kiszaggatjuk.
Egy 30 x 35 cm-es tepsinek az aljára sütőpapírt teszünk. Ráhelyezzük a kiszaggatott pereceket hézagosan. Lekenjük felvert tojás és tej keverékével a pereceket, és a tetejére szezámmagot, illetve köménymagot szórunk.
Előmelegített sütőben 200 fokon 10-14 perc alatt arany barnára sütjük.
Ebből a mennyiségből 3 tepsivel lesz.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: