1,4 literes ételhordó termosz 257/227-BQT
Gyártó: BANQUET-EUROPE
Származási ország: Csehország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Nincs készleten
Származási ország: Csehország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Nincs készleten
Fogyasztói ár: 5,990 Ft
Az ételhordó termosz egy szigetelő tárolóedény, amely jelentősen meghosszabbítja azt az időt, amely alatt tartalma forróbb vagy hűvösebb marad, mint a környezete. A forró ételek, italok melegen tartására vagy a fagylaltok, italok, befőttek hidegen tartására hivatott. Elengedhetetlen tartozéka az edénykészletünknek, célszerűsége pedig vitathatatlan. Anyaga szilikonalapú műanyag tartó és borító szerkezet, és speciálisan képzett duplafalú üveg, a hőtároló tégely. Kettős falú edény, amelynek két fala között vákuum van. Tulajdonképpen palack a palackban úgy, hogy csak a két edény egy nyílása érintkezik. Mivel a palackok között nincs levegő, a hő sem vezetéssel, sem keveredéssel nem áramolhat közöttük, csupán hősugárzással juthat át az egyikből a másikba. Mivel a nyílás kivételével sehol sem juthat ki a hő (és nem juthat bele), a meleg vagy a hideg ételek, italok nagyon sokáig megtartják benne a hőmérsékletüket.
Méretek: - átmérő belső: - 11 cm; - külső: 14 cm
- magasság belső: - 16 cm; - külső: - 19 cm; - kupakkal: - 24 cm
- tömeg: - 0,70 kg
- űrtartalom: - 1,4 liter
Kacsahúsleves
Hozzávalók:
- 2-3 nagyobb (nem túl zsíros) kacsa farhát
- 1 fél zeller
- 2 közepes vöröshagyma
- egy kisebb karalábé
- 4-6 szál petrezselyemgyökér
- 6-8 közepes sárgarépa
- 4 gerezd fokhagyma
- egy egész zöldpaprika
- kettő paradicsom (elhagyható)
- 10-15 szem apró (a diónál picit nagyobb nem szétfövő) krumpli
- 1,5 csokor petrezselyemzöld
- zeller zöld, esetleg karalábélevél
- 15-20 szem egész feketebors
- só, ízlés szerint
(Levesbetét: tetszés szerint cérnametélt, csigatészta, máj- vagy húsgombóc)
Elkészítése:
A kacsa farhátakat az edény aljára helyezzük 2-3 darabban, majd jöhet rá a nagyobb darabra vágott zöldség a tetejére tesszük a zöldfűszerekből kötött csomagot, mehet bele a bors, só. Felöntjük hideg vízzel, felforraljuk, és lassú tűzön gyöngyözve főzzük, amíg a hús egészen puha lesz. (Forrástól számított kb. 45-50 perc.) Közben el lehet elkészíteni a levesbetétet.
Megjegyzés:
Az ízesítésre használt zöldséget ne darabolyuk, hogy könnyen kivehessük a már kész levesből (hagyma, fokhagyma).
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: