G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Derelyevágó Geor 834490

Derelyevágó Geor 834490
Gyártó: GEOR
Származási ország: Szlovénia
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 0 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Derelyevágó Geor 834490 Derelyevágó Geor 834490 Derelyevágó Geor 834490
A derelyevágó Geor 834490 a derelye tészta készítésére használható formázó-vágóeszköz. A derelyevágó a sós-rudak kivágására is alkalmas, de akár eperlevél tésztát is készíthetünk vele. Anyaga rozsdamentes acél a tartó oszlop és vágókorong, műanyag a markolata. Tisztítása semleges folyékony mosogatószerrel! Kerülje a karcolódást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépbe mosható, de nem ajánlott!
 
Részletes méretleírás:
- hosszúság markolat+vágókorong: 19 cm
- átmérő: - vágókorong: 5 cm; - markolat: 2,60 cm
- tömeg: 0,050 kg
 
SAJTOS RÚD
 
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
20 dkg sajt, lehetőleg trappistaféle
  3 dkg élesztő
  0,50 dl tej
  1 kávéskanál cukor
  1 db tojás
  1 pohár tejföl
- só ízlés szerint
A kenéshez:
 1 db tojás
A tetejére:
 10 dkg sajt
 
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított tejjel, 2 evőkanál liszttel és a cukorral. A maradék lisztet a margarinnal egy tálban elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojást, a tejfölt végül a lereszelt sajtot, és tésztát gyúrunk belőle. Ha összeállt úgy, hogy elválik az edény faláról, hűtőbe tesszük, és kb. 40 percig pihentetjük. A tésztát lisztezett deszkára tesszük, és vékonyra nyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük. A sajtós rúdszaggató ráccsal kivágjuk, a tetejét tojással megkenjük, és 10 percig pihentetjük. A maradék sajtot lereszeljük, ezzel megszórjuk, és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: