Rozsdamentes nyeles lábas 2,5 liter 210432-AMB
Fogyasztói ár: 6,990 Ft
A Rozsdamentes nyeles lábas 2,5 liter 210432 -amb anyaga 18/10 krómnikkel nemesacél. Szegecseléssel rögzített fém nyeles fogantyú a lábason. Gáz, elektromos, üvegkerámia, indukciós, gerjesztéses, halogén és fatüzelésű kályhán egyaránt használható. Több rétegből álló hővezető alja, talpa biztosítja a fűtő energia egyenletes elosztását és teszi energiatakarékossá. Mikrohullámú sütő kivételével minden tűzhely sütőjébe használható. Könnyen tisztítható. mosogatógépben mosható.
Figyelem: - űrtartalom = az edény színültig töltve!
Méretek: - átmérő belső: - 20 cm; - külső: - 20,5 cm; - nyéllel: - 37 cm
- magasság belső: - 8,5 cm; - külső: - 8,8 cm
- tömeg: - 0,750 kg
- űrtartalom: - 2,7 liter
Banánpuding recept
Hozzávalók:
- 4 dkg vaj + 1 dkg vaj
- 6 tojás
- 7 dkg cukor
- 2 banán
- 2 zsemle
- 2 dl tej
- vaníliás cukor
- 6 dkg liszt
Az öntet:
- 10 dkg cukor
- 2 dl víz
- 1 banán
Díszítése:
- 1 banán
- cukrozott tejszínhab
Elkészítése:
A vajat habosra keverjük a tojás sárgákkal és a cukorral. Ezután belekeverjük a szitán áttört banánt, s az ugyancsak szitán áttört, tejbe áztatott és kicsavart zsemlét. Hozzáadjuk a tojások felvert habját (amibe kevés vaníliás cukrot teszünk) s végül a lisztet. A kivajazott pudingformát háromnegyed részéig megtöltjük a masszával, és egy forró vizes lábasba állítjuk (vigyázzunk, hogy a víz csak a forma feléig érjen). Ezután lassú tűzön gőzöljük fedővel félig letakarva. Amikor a pudingba szúrt tűre már nem ragad a massza, akkor kész a puding (kb. 30-40 perc). Közben elkészítjük az öntetet. A cukrot a vízzel felforraljuk, és belekeverjük a lereszelt banánt. Tálaláskor a formát egy pillanatra hideg vízbe mártjuk, majd tálra borítjuk. Leöntjük a cukros banánsziruppal, és banánkarikákkal díszítjük. Cukrozott tejszínhabot kínálunk mellé.
Erdélyi juhtúrós puliszka
Hozzávalók:
- 60 dkg kukoricaliszt
- 25 dkg juhtúró
- 3 dl tejföl
- 10 dkg zsír vagy vaj
- só, ízlés szerint
Elkészítése:
Egy kis sóval forraljunk fel 1,5 liter vizet. Folyamatos keverés mellett (e célra legjobb egy habverő) szórjuk bele a kukoricalisztet. Lassan, továbbra is kevergetve főzzük, amíg nem válik tejbegríz - sűrűvé, majd tegyük félre. Egy magasabb falu sütőedényt zsírozzunk ki, és az aljára terítsünk néhány kanálnyi puliszkát, szórjuk meg juhtúróval, locsoljuk meg tejföllel, csepegtessünk rá zsírt vagy vajat, majd simítsunk rá egy újabb réteg puliszkát. Úgy folytassuk a rétegezést, hogy legfelülre túró kerüljön. Forró sütőbe téve, közepes tűzön süssük pirosra.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: