Gránit bevonatos indukciós mély serpenyő üvegfedővel 3,50 literes 800/374-AMB
Fogyasztói ár: 12,990 Ft
Gránit bevonatos indukciós mély serpenyő üvegfedővel a legjobb választás, elengedhetetlen tartozéka a konyhafelszerelésünknek a modern konyhánknak a célszerűsége pedig vitathatatlan. Egy jó minőségű fedős serpenyő gránitbevonattal kincset ér a konyhába. Az indukciós serpenyő feladata, hogy minden szempontból megfeleljen a folyékony, a pépes főtt ételek, a rántott vagy sült húsok elkészítésének, tárolásának és, hogy mindennemű tűzhelyen jó hatásfokkal használható legyen. Anyaga kovácsolt alumínium, mágnesezhető acélbetét aljjal, a fedő pedig hőálló üveg. Csavarozással rögzített fülek az indukciós serpenyőn és az üveg fedőn. Gáz, elektromos, üvegkerámia, indukciós, vagyis gerjesztéses, halogén és fatüzelésű kályhán egyaránt használhatóak. A több rétegből álló hővezető alja biztosítja a fűtő energia egyenletes elosztását és teszi energiatakarékossá. Gyakorlatias, formatervezett és vonzó a külseje. Könnyen tisztítható, mosogatógépben mosható.
Figyelem, űrtartalom = az indukciós serpenyő színültig töltve!
Méretek: - átmérő belső alsó: 22 cm; - külső alsó: 22,50 cm
- átmérő belső felső: 27,80 cm; - külső felső: 28,80 cm; - fülekkel: 43 cm
- magasság belső: 7,30 cm; - külső: 7,80 cm; - fedővel: 15 cm
- tömeg fedővel: 1,735 kg; - fedő nélkül: 0,975 kg; - fedő: 0,760 kg
- űrtartalom: 3,50 liter
Párolt csirkemell zöldség körettel, sajtmártással
Négy adagnak megfelelő mennyiség.
Hozzávalók:
- egy közepes fejű karfiol
- két nagy sárgarépa
- 6-7 szem kisebb krumpli
- 8-10 nagy fej csiperkegomba
- egy nagy csirkemell
Elkészítése:
A karfiolt rózsákra szedjük és félbevágjuk. A répákat centis karikákra, a krumplikat 4 cikkbe, a gombákat úgy körülbelül egy centis csíkokra, a csirkemellet pedig centis hasábokra vágjuk.
Az legalsó edénybe vizet kell önteni a mércéig, ha meg nincs mérce úgy háromnegyedig.
Az alsó szintre kerül a karfiol és a répa, a középső szintre a gomba és a krumpli, felülre pedig a csirkemell. Amikor a csirkemell átfehéredett, azt óvatosan átforgatjuk.
Amíg párolódik a csirkemell a zöldségekkel (kb. 35-40 perc. Megjegyzés: - amikor felforrt a víz az alsó edénybe, akkor takarékra állítjuk a fűtő karikát), sajtmártást csinálunk.
Elkészítése:
- 5 dkg vajból 3-4 dkg liszttel világos rántást készítünk, majd 5-6 dl forró tejjel lassan állandóan kavargatva felengedjük. Ízlés szerint őrölt szerecsendió, fehérbors, pici cukor és só megy bele. Végül a reszelt sajt szintén ízlés szerint. Ha a sajt felolvadt, akkor kész a mártás.
Amikor az ételpároló lecsengett, ízlés szerint minden réteget ízlés szerint sózunk, vagy megszórhatjuk akár fűszerkeverékkel (vegeta) is. Újra lefedjük, és még a maradék víz fölött pároljuk még 5 percig.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: