G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Indukciós kacsasütő aromafedővel gránit bevonatos 0342 AMB L

Indukciós kacsasütő aromafedővel gránit bevonatos  0342 AMB L
Gyártó: AMBITION
Származási ország: Lengyel
Jutalompont: 0
Készlet információ: Nincs készleten
Fogyasztói ár: 22,450 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Indukciós kacsasütő aromafedővel gránit bevonatos  0342 AMB L Indukciós kacsasütő aromafedővel gránit bevonatos  0342 AMB L Indukciós kacsasütő aromafedővel gránit bevonatos  0342 AMB L
A gránit bevonatós kacsasütő aromafedővel, vegytiszta alumíniumöntvényből készül, több rétegű gránit bevonattal a belső felületen. A gránit bevonatnak köszönhetően a zsiradékok használata legkevesebb (minimális) mennyiségre csökkenthető anélkül, hogy az étel odaégne. A gránit bevonatos kacsasütő aromafedővel gáz, elektromos, üvegkerámia, halogén, indukciós (gerjesztéses) és fatüzelésű kályhán (tűzhely), és sütőikben egyaránt használható. A kacsasütő aromafedővel könnyen tisztítható, mosogatógépbe rakható.
Figyelem: - űrtartalom = az tepsi színültig töltve!
 
Tartozékok: - 1 db gránit bevonatós kacsasütő
                    - 1 db aromaszelepes jénai fedő
 
Méretek: - hosszúság belső: - 34 cm; - külső fülekkel: - 40,5 cm
               - szélesség belső: - 24,5 cm; - külső: - 26 cm 
               - magasság belső: - 8,5 cm; - külső: - 9 cm; - fedővel: - 15 cm
               - űrtartalom: - 7 liter
               - tömeg fedő nélkül: - 1,390 kg; - fedővel: - 2,355 kg
 
Ropogós kacsasült pezsgős káposztával
 
Hozzávalók (5 személyre):
- 3 kg kacsa
- 50 dkg vörös-káposzta
- 50 dkg fehér-káposzta
- 20 dkg vöröshagyma
- 75 dkg burgonya
- 4 dl száraz pezsgő
- 6 dk g kristálycukor
- 1 csokor petrezselyem
- só, ízlés szerint
- bors, ízlés szerint
- majoránna, ízlés szerint
- köménymag, ízlés szerint
- ecet, ízlés szerint
 
Elkészítése:
A megtisztított kacsákat kívül-belül jól megsózzuk, a belsejét kevés majoránnával és őrölt borssal bedörzsöljük, majd kacsasütőbe téve kevés vizet öntünk alá és 150 fokon, gyakori locsolgatás mellett pirosra, ropogósra sütjük. Amikor már kezd pirulni, cikkekre vágott pirított burgonyát teszünk mellé. Ha megsült, zsírját leöntjük, és a káposztát ezen a zsíron pároljuk meg. A piros és a fehér káposztát vékonyra szeleteljük külön-külön. A hagymát karikára vágjuk. A kacsazsírt két lábosba téve megpirítunk benne 30 g cukrot, amikor a cukor karamell színű, hozzáadjuk a hagymát, pár csepp ecetet és a káposztát. Kevés köménymaggal és sóval fűszerezzük. Erős tűzön állandó kevergetés mellett pároljuk, és közben 2 dl pezsgővel locsolgatjuk. Tálaláskor a feldarabolt kacsa mellé rendezzük a fehér-káposztát, a burgonyát és a vörös-káposztát, végül finomra vágott petrezselyemmel meghintjük.
 
Báránycomb Pékné módra
 
Hozzávalók: 4 személyre
 - 1 báránycomb
 - 1 kg burgonya
 - 2 nagy fej hagyma
 - 1 dl olíva olaj
 
Előkészítése:
A báránycombot mossuk meg, szárítsuk le, majd sóval, borssal dörzsöljük be. A burgonyát tisztítsuk meg, mossuk meg, és vágjuk vastagabb karikákra. A hagymát tisztítsuk meg, és szintén vastagabb karikára szeleteljük.
 
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) melegítsük elő. Az előkészített báránycombot tegyük tűzálló tálba vagy tepsibe. Az olaj felét serpenyőben forrósítsuk fel, öntsük rá a báránycombra, és alufóliával takarjuk le. A sütőben kb. 1 óra alatt pároljuk félpuhára. Közben a maradék olajban kissé süssük elő a burgonyával összekevert hagymát. Amikor a húsról levesszük a fóliát, tegyük mellé a hagymás burgonyát, szórjuk meg sóval, borssal és tegyük vissza a sütőbe. Körülbelül egy óra alatt süssük szép pirosra. Ízlés szerint salátával, savanyúsággal tálaljuk.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: