Szilikon muffin sütőforma mini 12 db - os KP – 85/25 – KH
Jutalompont: 0
Készlet információ: Nincs készleten
edenyek.hu szilikon muffin sütőforma mini 12 db - os eladás, értékesítés, vásárlás. A muffin sütőforma anyag összetétel szilikon.
Méretek: - hosszúság: - 24,5 cm
- szélesség: - 19 cm
- magasság: - 2 cm
- tömeg: - 0,15 kg
- sütőformák száma: 12 db
Egy sütőforma mérete: - átmérő: - alsó: - 3,5 cm, - felső: - 5 cm
- magasság: - 2 cm
Vörös áfonyás - epres muffin
Hozzávalók (dupla adaghoz):
- 60 dkg liszt
- 2 csomag sütőpor
- 30 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 csipet só
- 2 tojás
- 5 dl tej
- 8 evőkanál olaj
- 20 dkg mazsola
- 10 dkg aszalt földi eper
- 10 dkg aszalt édesített vörös áfonya
Elkészítése:
A hozzávalókat konyhai robotgéppel habosra keverjük, majd fakanállal óvatosan a masszához keverjük a forrázott és rumba áztatott mazsolát valamint az apróra vágott aszalt gyümölcsöket.
A muffin sütőt kivajazzuk (vagy muffin sütő papírokat teszünk bele), és beletöltjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük. A kész süteményt 5-10 percig a formában pihentetjük, majd rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Vörösboros muffin
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
- 3 evőkanál kakaópor
- 10 dkg étcsokoládé törmelék
- 8 dkg vágott mandula
- 2 db tojás
- 15 dkg barna vagy fehér cukor
- 1 dl étolaj vagy 15 dkg puha vaj
- 1 evőkanál rum
- 1,25 dl vörösbor
- 1,5 dl író
A mázhoz:
- 15 dkg porcukor
- 2-3 evőkanál vörösbor
A sütőformához:
- zsiradék vagy 12 db sütőpapír forma
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kizsírozzuk a sütőformát, vagy belehelyezzük a sütőpapír formákat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal, a csokoládétörmelékkel, és a vágott mandulával. A tojásokat egy másik edényben jól kikeverjük a cukorral, az olajjal vagy vajjal, a rummal, a vörösborral és az íróval. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és összedolgozzuk. A tésztát a sütőformába töltjük, és 20-25 percig sütjük. A kész süteményt 5-10 percig a formában pihentetjük, majd rácson hagyjuk teljesen kihűlni. A díszítéshez a porcukorból a vörösborral fényes öntetet készítünk, és a muffin-ok tetejét belemártogatjuk.
Mogyorós muffin
Hozzávalók:
- 16 dkg liszt
- 6 dkg keményítő
- 3 teáskanál sütőpor
- 12 dkg durvára vágott földimogyoró
- 12 dkg margarin
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg mogyoró krém
- só
- 3 tojás
- 2 csomag mandulaaroma (vagy rumaroma)
- 1 dl tej
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral, a keményítővel és a mandulával elkeverjük. Egy másik tálban a tojást, a cukrot, a margarint és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Ehhez a masszához keverjük még hozzá a sót, a mogyoró krémet, az aromákat és a tejet, majd ha ezzel megvagyunk, adjuk hozzá a lisztes keveréket. A muffin formákba öntve mindegyik tetejére 1 db mogyorót teszünk. 200 fokon 20-25 percig sütjük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: