Grillező és gesztenyesütő serpenyő 328453-BQT
Fogyasztói ár: 3,850 Ft
A grillező és gesztenyesütő serpenyő hosszú nyele biztosítja a kellő távolságot a hőforrástól, hogy ne égésük meg a kezünket. A nyél végén található akasztófül segítségével felakaszthatjuk használat után, vagy a csuklós megoldásnak köszönhetően visszahajthatjuk a nyelét a könnyebb tároláshoz. A grillező és gesztenyesütő serpenyő alja és oldal lyukas, így a sütés során kellemes füstösséget kapnak a gesztenyék, a sültek. A grillező és gesztenyesütő serpenyő anyaga 1 mm vastag szénacél lemez tapadásmentes bevonattal, krómacél gömbvas és fa. Gáz és fatüzelésű tűzhelyen is egyaránt használható. Sütőbe, kemencébe nem tehető! A grillező és gesztenyesütő serpenyő átmérője elég nagy ahhoz, hogy egyszerre nagy mennyiségű gesztenyét süssünk. A hosszú fogantyúja lehetővé teszi számunkra, hogy könnyen kezelhessük és kevergethessük a gesztenyét. A fa markolatot a serpenyőre rögzített fémváz védi, így a tűzön való használatra teljesen biztonságos. A lyukacsos kialakításának köszönhetően a gesztenye és a sültek szép színt kapnak. A gesztenyesütő pereme elég magas ahhoz, hogy a gesztenye ne essen ki a serpenyőből.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépben nem mosható.
Figyelem!
A forró gesztenyesütő és grillező serpenyő csak a nyelétől fogható meg, mert másként súlyos égési sérülést okoz, és csak hőálló felületre helyezhető. A forró serpenyő hideg vízsugár alá nem helyezhető, hirtelen lehűteni nem szabad. Amíg nem hűlt le addig nem mosogatható.
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó: 24,50 cm; - felső: 30,80 cm
- átmérő kinyitott nyéllel: 52,70 cm; - nyél hossza: 21,90 cm
- átmérője: 0,08 cm
- magasság: 3,50 cm
- tömeg: 0,585 kg
- űrtartalom: 2,10 liter
A sült gesztenye elkészítése
A gesztenye, ha három-négy órára vízbe kerül, megpuhul - nem baj, ha egész éjszakára vízbe áztatjuk. Így megszívja magát egy kis nedvességgel, zamatosabb lesz, és lényegesen könnyebben kezelhető. Sütés előtt éles kiskéssel a gesztenye domborúbb oldalait keresztirányban bemetsszük, olyan mélyen, hogy átvágjuk vele az egész héjat, de a belsejébe már lehetőleg ne vágjunk bele. Egyenletesen beleterítjük egy gesztenyesütőbe, még egy kicsit megspricceljük vízzel (ez akkor fontos, ha csak néhány órát ázott), és elkezdjük sütni. Sütés közben többször forgassuk, hogy ne égjen meg nagyon (ajánlatos lángelosztó lemezt is használni, így egyenletesebben oszlik el a hő). Akkor készült el a gesztenye, amikor a metszés mentén a héj felpöndörödik, és könnyen leválaszthatóvá válik. Melegen a legkönnyebb pucolni, de aztán sem lehetetlen. Melegen a legjobb, de hidegen is nagyon finom.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: