Indukciós nyeles lábas 16 cm 310293-AMB
Fogyasztói ár: 13,990 Ft
Az indukciós nyeles lábas anyaga 18/10-es króm-nikkel nemesacél. Gáz, elektromos, üvegkerámia, indukciós, gerjesztéses, halogén és fatüzelésű tűzhelyen egyaránt kiváló hatásfokkal használható. Több rétegből álló hővezető alja biztosítja a fűtő energia egyenletes elosztását és teszi energiatakarékossá. Mikrohullámú sütő kivételével minden tűzhely sütőjébe használható. Belül mércézett, formatervezett és vonzó a külseje. Könnyen tisztítható. mosogatógépben mosható.
Figyelem: - űrtartalom = az edé színültig töltve!
Méretek: - átmérő belső: - 16 cm; - külső: - 17,50 cm; - nyéllel: - 33 cm
- magasság belső: - 9,50 cm; - külső: - 10,15 cm
- tömege: - 0,705 kg
- űrtartalom: - 1,90 liter
A krumplipüré
A legnagyobb butaság meghámozni a krumplit a főzés előtt!
- Héjában kell megfőzni, még forrón hámozni, törni, keverni a vajjal, tejjel, tejszínnel, vagy tejföllel egy erre a célra kiválasztott edénybe, ami alatt folyamatosan ég a tűz takarékon, hogy ne tudjon kihűlni a pürének való, és, hogy melegen tálalhassuk újramelegítés nélkül. (Újramelegítve már oxidálódik, és kellemetlen ízt vált). A legfinomabb, ha mindegyik adalék egyenlő arányban van és a só, a végén kerül bele ízlés szerint.
Ha meghámozzuk és kockázzuk a krumplit, igaz, hogy könnyebben kezelhető, elkészíthető, de kifőzünk minden értékes és egészséges tápértéket belőle, amit sokan a főző vízzel le is öntenek róla, és nem marad csak a salak tápérték nélkül, nem beszélve arról, hogy már egy oxidációs folyamaton is átesik a krumpli, ami nem válik előnyére. Ennyi erővel, a vajat, a tejfölt kényére is kenhetnénk, mert magasabb, és értékesebb tápértéket vinnénk be a szervezetbe, mint a salak-krumpli maradékkal.
A krumplipüré nem bonyolult étel, ha jól készítjük, akkor önmagában is csodálatos lehet, ehhez csak pár alapszabályt kell betartanunk. Következzen most tíz pürérecept, amelyek fűszerekkel vagy gumós zöldekkel dobják fel ezt a faék egyszerűségű köretet.
A legkézenfekvőbb lehetőség, hogy a pürét valamilyen fűszerrel ízesítsük lehetőleg úgy, hogy ez ne merüljön ki abban, hogy a kész pürébe zacskós szárított fűszert borítunk, majd a fogunk közül piszkálgatjuk ki az ott vigyorgó zöldeket. Ehelyett egyszerű és rettentő elegáns megoldás, ha a tejbe friss zöldfűszert forralunk: a legjobb rozmaringgal vagy kakukkfűvel, de tárkonnyal is kipróbálhatják. A krumplipüré népszerű fűszere a szerecsendió, amit szintén frissen reszelve adjanak az ételhez, az bolti, őrölt verzió sajnos kicsit megfárad a zacskókban.
A krumplipüré zsályával és cheddar sajttal szintén a fenti elven működik: a vajon lepirított zsályát tejjel és tejszínnel, majd a sajttal ízesítettük, így lesz pont annyira fűszeres, hogy ne keserű szappanhabos krumplinak érezzük, hanem enyhén zsályás, vajas, lágy pürének.
Minden recept 1 kg burgonyához szól, arányosan növeljék vagy csökkentsék az adagot, ha úgy tetszik.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: