Lábas üvegfedővel 5 literes KR
Jutalompont: 0
Készlet információ: Nincs készleten
Egy jó minőségű lábas kincset ér a konyhában ha főzni sütni kell. <Lábas üvegfedővel 5 literes KR> vásárlása kedvező áron a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A rozsdamentes lábas anyag összetétele 18/10 króm-nikkel rozsdamentes nemesacél. A lábasfedő üveg. Szegecseléssel rögzített fém fülek a lábason, a fedőn csavarral rögzített fém fogantyú. A lábas gáz, elektromos, üvegkerámia, indukciós az-az gerjesztéses, halogén és fatüzelésű kályhán vagyis tűzhely, egyaránt használhatóak. A lábas több rétegből álló hővezető alja, talpa biztosítja a fűtő energia egyenletes elosztását és teszi energiatakarékossá. A lábas mikrohullámú sütő kivételével minden tűzhely sütőjébe használható úgymint gáz, villany, fatüzelésű és bármilyen kemence. Gyakorlatias, formatervezett és vonzó külső. A lábas könnyen tisztítható.
Figyelem: - űrtartalom = az edény színültig töltve!
Méretek: - átmérő belső: - 25 cm; - külső: - 26 cm; - fülekkel: - 36 cm
- magasság belső: - 11 cm; - külső: - 12 cm; - fedővel: - 20 cm
- tömeg fedő nélkül: - 1,20 kg; - fedővel: - 1,40 kg; - fedő: - 0,20 kg
- űrtartalom: - 5 liter
Erdélyi rakott káposzta
Hozzávalók:
- 50 dkg darált disznóhús
- 10 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 80 dkg savanyú káposzta
- 15 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- zsiradék
- pirospaprika
- bors
- só
Elkészítés:
Két kanál zsiradékban pirítsd sárgára az apróra vágott hagymát, tedd bele a megtört fokhagymát, a darált húst, sózd, borsozd, hintsd meg egy kávéskanálnyi pirospaprikával, és visszafogott tűzön állandóan keverve pirítsd 10-12 percig. A szalonnát vágd kis kockákra, serpenyőben hevítsd fel, add hozzá a felkarikázott kolbászt, s pirítsd együtt egy-két percig. A rizst párold félig puhára, és csurgasd le. Egy zsiradékkal kikent edény (öntöttvas) aljába teríts el a párolt káposzta harmadát, tedd rá a szalonnás kolbászt, erre jön a káposzta, következő harmada meglocsolva a tejföl felével, arra a rizs, majd a pirított hús, végül pedig a maradék káposzta. A tetejét locsold meg a maradék tejföllel, hintsd meg olvasztott zsírral, s közép meleg sütőben párold készre. Ez kb. egy órát kíván.
Brokkoli krémleves
Hozzávalók:
- 40 dkg friss vagy fagyasztott brokkoli
- 1 kis pohár tejföl
- 1 púpozott evőkanál finomliszt
- 2 húsleveskocka
- csipetnyi őrölt bors
Elkészítése:
A brokkolit felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi (a friss brokkolit megtisztítjuk, feldaraboljuk előtte), és fedő alatt, takaréklángon puhára főzzük. Kiszedjük a brokkolikat a vízből, néhány darabot félreteszünk, a többit turmixszoljuk, összetörjük. A fazékba visszaöntve a főzővízzel 1 liternyire hígítjuk, a húsleveskockákkal meg egy csipetnyi őrölt borssal ízesítjük, és jól összeforraljuk. A lisztet a tejföllel simára keverjük és besűrítjük a levest, a darabos brokkolit visszarakjuk a levesbe, és átforrósítjuk. Nem baj az sem, ha tejföldarabkák maradnak a levesben, az íz élményt nem rontja. (Ha habosítót használunk, akkor nem fordulhat elő, hogy csomós maradjon bármi is.) Megjegyzés: - az összes brokkolit is gépesíthetjük, de akkor kínáljunk mellé külön tálkában kis kockákra vágott, olajban vagy vajban ropogósra sütött kenyérkockát is!
Húsvéti bárány csorba
Hozzávalók 3 (három) főre:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 60 dkg vöröshagyma
- 60 dkg gyökér
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg burgonya
- 15 dkg ceruzabab vagy zöldbab
- 2 dkg liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- 40 dkg bárányoldalas
- 1 teáskanál só
- tört színes bors
- 1 ágacska friss tárkony vagy 1 mokkáskanál szárított
- 2 liter víz
- 1 db citrom
Elkészítése:
A zöldségeket vágjuk 1×1 cm-es kockákra, a ceruzababot 3 cm hosszúra, majd kezdjük el dinsztelni a forró olajon. 6-7 perc után adjuk a zöldségekhez a megmosott, kisebb darabokra vágott oldalast, és tovább pároljuk, amíg a hús kifehéredik.
Ekkor szórjuk meg liszttel, jól keverjük össze, majd öntsük fel vízzel, vagy húsalap lével. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tárkonyt. Forraljuk fel, szedjük le a keletkező habot, majd lefedve, kb. 1 órán át főzzük alacsony hőfokon.
Ha mirelit, már blansírozott ceruzababot használunk, elég, ha a főzési idő utolsó negyedében adjuk a leveshez.
Akkor jó, ha a hús szinte leesik a csontról. Amikor elkészült, keverjük hozzá a friss citromlevet. Tálaláskor tejföllel és friss tárkonnyal kínálhatjuk.
Disznótoros leves
Hozzávalók:
- 40 dkg sertéstüdő
- 25 dkg sertésszív
- 25 dkg sertésmáj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál zsír
- ecet
- őrölt bors
- fűszerpaprika
Elkészítése:
Vágjuk csíkokra a megtisztított belsőségeket, zúzzuk össze a fokhagymát és vágjuk apróra a vöröshagymát. Készítsünk rántást zsírral, lisztel, fokhagymával és fűszerpaprikával ízlés szerint. A belsőségeket főzzük meg sóval, borssal, babérlevéllel, hagymával ízesített vízben és sűrítsük be az elkészített rántással, ízlés szerint tegyünk ecetet hozzá és még főzzük úgy tíz percig.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: