Káposztagyalu zöldséggyalu 2 késes PL 3113 S002
Származási ország: Lengyel
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 2,990 Ft
Egy jó minőségű káposztagyalu kincset ér a konyhában az eltevésnél és ha főzni kell. Káposztagyalu zöldséggyalu 2 késes vásárlása kedvező áron a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A káposztagyalu munkafelület szilikon alapú műanyag munkapad, vágó szerkezete a kés az krómacél, a keret fa. A káposztagyalu káposztafélék gyalulására, forgácsolására alkalmas eszköz.
Figyelem! - a káposztagyalu vágó kései gyárilag élezettek, meg vannak fenve, nagyon élesek és ezért fokozott figyelemmel használható. A késeket csavarral rögzítették, könnyen eltávolíthatóak és élezhetőek. Használatba vétel előtt nem kell megélezni a vágó késeket, csak és akkor mikor a sok használat után érezzük, hogy veszített élességéből, nem úgy vág a gyalunk, ahogy kellene.
Figyelem: - Gyerekektől távol és elérhetetlenül tartandó!
Méretek: - teljes hosszúság: - 31 cm
- szélesség belső: - 10,5 cm; - külső: - 13 cm
- magasság belső: - 2,5 cm; - külső: - 3 cm
- tömeg: - 0,235 kg
- kések szám: - 2 db
Csalamádé recept
Hozzávalók:
- 1.5 kg paprika
- 1.5 kg uborka
- 1.5 kg káposzta
- 1,5 kg vöröshagyma
- 0.5 kg zöld-paradicsom
- 0.5 kg sárgarépa
- 0.5 kg petrezselyem gyökér
- 0.2 20% ecet
- 0.3 kg kristálycukor
- 1 mokkáskanál bórkénpor
- 1 mokkáskanál borkősavpor
- 0.1 kg só
Elkészítése:
A zöldségeket vékonyra szeljük majd egy nagyobb edénybe téve összekeverjük. A cukrot, sót a felsorolt tartósítókat rászórjuk, és alaposan belekeverjük, majd a kamrába téve 24 óráig állni hagyjuk. Az állási idő után többször megkeverve tisztára mosott dunsztos üvegekbe rakjuk. Jól belenyomkodjuk és a saját levével felöntjük az üvegeket, lezárjuk, és a polcra tesszük. 2-3 évig is eláll.
Sarvalt káposzta
Erdélyi specialitás, bátran ajánlom mindenkinek, mert egy finom káposztasaláta. előnye, hogy nincs benne tartósítószer, ecet és nem hő kezelt. Magas a C-vitamin és ásványi só tartalma, 3 - 4 nap alatt elkészül és sok különleges erdélyi specialitásnak az alapanyaga nem beszélve arról, hogy savanyúságként csemege különlegesség!
Hozzávalók:
- káposzta
- só
- kapor
- csombor
- víz
Elkészítése:
Egy az 5 literes dunsztos üveghez 2 nagy fej káposzta. A külső leveleit leszedjük, kettőbe vagy négybe vágjuk és legyaluljuk vagy lereszeljük ízléstől függően.
Az üveg aljára 3 - 4 szál csombort (borsikafű, bécsi rozmaring) és 1 kis csokor kaprot teszünk egészben. Rátesszük a reszelt vagy gyalult káposztát. Feltöltöttjük hideg sós vízzel, hogy ellepje. Egy és fél kanál sót adunk minden liter vízhez, jól elkeverjük, és addig ismételjük, amíg el nem lepi a káposztát. A tetejére ismét 3 - 4 szál csombor és egy kis csokor kaprot teszünk. Fél zsemlét vagy kis darabka kenyeret teszünk a tetejére, amit másnap vagy harmadnap leveszünk róla.
Egy fedővel vagy kis tányérral lefedjük a dunsztosüveget és egy tálcára vagy lábasba téve és kiteszünk a napra. 3 - 4 nap szükséges a beéréshez. Ha kész, egy nagyon kellemes ízű savanyított káposztát kapunk, aminek a leve is " orvosság ".
A csombor kihagyhatatlan, mert az adja a különleges ízét az egésznek, no meg a kapor. Semmi más fűszer nem kell bele.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: