Kétpengés zöldséghámozó zsülien szeletelő rozsdamentes CKM
Származási ország: Német
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 6,650 Ft
Egy jó minőségű zsülien szeletelő zöldséghámozó kincset ér a konyhában ha sütni főzni kell. <Kétpengés zöldséghámozó zsülien szeletelő rozsdamentes CKM> vásárlása kedvező áron a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A duópengés zöldséghámozó, zsülien szeletelő anyag összetétele rozsdamentes nemesacél. A munkapad szilikon hatású kemény műanyag. A billenő fejes vágó szerkezetek kiváló minőségű fogazott rozsdamentes Solingeni acélpengék. A zöldséghámozó, zsülien szeletelő 2 pengés gyakorlatias, könnyű, és modern formatervezett konyhai kiegészítő, melynek a gyalupadja egyben a tárolója is. Jobb és balkezes, oda vissza hámoz és szeletel, zsülient (julienne) vág, citrom, gyömbér és fokhagyma reszelő. Díszítésre is alkalmas, és mindez egy termékben.
Méretek: - hosszúság: - 19 cm a markolat vége és vágópengéket rögzítő oszlop vége közötti távolság.
- szélesség: - minimum 5 cm, maximum 7 cm a vágópengéket rögzítő oszlopok közötti távolság. Teljes szélesség: - 8,5 cm
- munkafelület szélessége: - 5 cm
- kések száma: - 2 db
- tömeg: - 0,100 kg
Munkapad: - hossza: - 20 cm
- szélessége: - 9,5 cm
- magasság: - 2,5 cm
- tömeg: - 0.050 kg
Mit jelenthet, honnan eredhet, és egyáltalán, kicsoda vagy micsoda lehet az a julienne?
Julienne (ejtsd: zsülien) a zöldségfélék jellegzetes darabolási művelete, gyufaszál vékonyságúra metélt zöldséget jelent. Leggyakrabban a sárgarépánál és a petrezselyemgyökérnél alkalmazzák.
Az elnevezés eredetének megfejtéséhez pedig csak néhány száz évet kell visszamenni az időben, és a francia konyha környékén kutakodni.
Az 1700-as években élt francia séf, Jean Julien (Zsán Zsülien) volt az ugyanis, aki erőlevesébe – consommé julienne – ilyen módon készítette el a betétet. Később már nemcsak a levesbe valót jelölte, hanem vágásmódként is önállósult, a zöldségeken kívül húsokat is lehet szeletelni ily módon. Amit még érdemes megjegyezni: - olyan hosszúságúra szeleteljük a répát, fehérrépát, zellert, karalábét, uborkát stb., hogy a kanálba beleférjen, ne kelljen a hosszú zöldségcsíkokkal hadakozni az étkezésnél.
Tejfölös - majonézes káposztasaláta
Hozzávalók: (4 adag)
- egy fél fej káposzta
- 2 db sárgarépa
- 15 dkg sajt (reszelt)
- 10 evőkanál majonéz
- 10 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál balzsamecet
- 1 teáskanál cukor (ízlés szerint)
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál bors (őrölt)
Elkészítése:
A káposztát legyaluljuk, besózzuk. Negyed órára félre tesszük.
A sárgarépát zsülienre vágjuk. A sajtot lereszeljük a nagyobb lyukú reszelővel.
A káposztából kicsit kinyomjuk a levet. Hozzákeverjük a sárgarépát, a sajtot.
Végül hozzákeverjük a majonézt, a tejfölt, a balzsamecetet. Rászórjuk a cukrot és a borsót.
Az egészet jól átkeverjük, és lehűtjük.
Zsülien répa almával, hagymás krumpli csíkokkal és fokhagymás marhaszelettel
Hozzávalók:
- 300 g vékony marhaszelet
- 500 g burgonya (kemény)
- 1 hagyma
- 2 répa
- 1 savanykás alma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- 4-5 evőkanál vaj
- frissen reszelt szerecsendió
- curry (szósz)
- fahéj
- ánizs (por)
- cukor vagy méz
- frissen őrölt fekete bors
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A krumplit hámozzuk meg, majd reszeljük vékony csíkokra. A lereszelt krumpliból kézzel nyomjuk ki a levet, majd kavarjuk el a felaprított hagymával. A répát és az almát hámozzuk meg, majd a répát vágjuk vékony szálakra (zsülien), az almát pedig kicsi darabokra.
Egy forró serpenyőbe (wok) tegyük a hagymás krumplit, sózzuk meg alaposan, majd szórjuk meg némi frissen őrölt fekete borssal és frissen reszelt szerecsendióval. Állandó kavargatás mellett pirítsuk puhára. Alkalmanként adjunk hozzá 2 – 3 teáskanálnyi vajat, összesen kb. 1-1,5 evőkanálnyi vaj kerül a krumpliba.
Egy másik serpenyőbe tegyük a répát és az almát 1,5 – 2 evőkanálnyi vaj kíséretében. Enyhén sózzuk, 2 – 3 csipet cukorral, csipet frissen őrölt szerecsendióval, csipet ánizzsal, ½ teáskanálnyi fahéjjal és ½ teáskanálnyi curryvel fűszerezzük. Közepes hőmérsékleten hagyjuk sülni.
Végül ismét egy újabb serpenyőben közepes hőmérsékleten olvasszuk meg az egy megmaradt evőkanálnyi vajat. Tegyük bele a vékony marhaszeleteket, s amíg az egyik oldalán sütjük, fűszerezzük sóval és borssal, majd szórjuk meg vékony szeletekre vágott fokhagymával. Süssük meg a hús másik oldalát is, úgy, hogy ekkor a fokhagyma is halvány színt kapjon.
Tálaláskor a kétféle köretet 1 – 1 szelet hússal rendezzük el a tányéron.
Kocka, - hasáb, - szalma, - zsülien, - rácsos, - mogyoró és korongburgonya
Hozzávalók 4 személyre:
- 1,2 kg burgonya,
- 5 dl olaj,
- só ízlés szerint
(a mogyoró burgonyához 2 kg burgonya)
Elkészítése:
A meghámozott krumplit a kívánt formára vágjuk (kocka, hasáb, szalma, zsülien). A mogyoróburgonyát különleges, félgömb alakú kanállal egyenletes gömb alakra vájjuk. A korongburgonyát uborkagyalun, a rácsos burgonyát hullámos gyalun, minden szeletelésnél 90° - kal elfordítva gyaluljuk le. A formázott krumplit konyharuhán leszárítjuk, majd forró (kb. 180 °C - ós) olajba, többször megkeverve aranysárgára sütjük. A szűrőkanállal kiemelt, lecsöpögtetett, sült krumplit megsózzuk és forrón tálaljuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: