Zöldség és sajtreszelő KP – 30/11 – TR
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
edenyek.hu Zöldség és sajtreszelő KP - 30/11 - TR eladás, értékesítés, vásárlás. A zöldség és sajtreszelő anyag összetétel 1 mm - es rozsdamentes acéllemez, préseléssel lukasztott és érdesített tartós vágó, reszelő felület. Káposzta, répa, retek, zöldségek, kemény sajtok, csokoládé, dió, fokhagyma, paprika krumpli, alma, citrom és narancshéj stb. lereszelésére alkalmas és ideális célszerszám. Célszerű, időálló, könnyen tisztítható.
Méretek: - hosszúság: - 18 cm (munkafelület), - teljes hosszúság: - 30 cm
- szélesség: - 11 cm
- tömeg: - 0,25 kg
Párolt káposzta
Hozzávalók:
- 1 fej (kb. 1,5 kg) vörös vagy fehér káposzta
- 5 dkg hagyma
- 5 dkg cukor,
- 2 g köménymag
- 4 cl ecet
- 1 dl vörös vagy fehérbor
- só, ízlés szerint
- egy - két evőkanál zsír vagy olaj, ízlés szerint
Párolt káposzta elkészítése:
A káposztát vékonyra szeleteljük, megsózzuk és kb. fél órát állni hagyjuk.
A hagymát zsírban vagy olajban meg dinszteljük (pirítjuk) majd feleresztjük ecettel és kevés vízzel és hozzáadjuk a káposztát. fűszerezzük köménymaggal, sóval, cukorral és fedő alatt puhára pároljuk a káposztát. végül ráöntjük a bort (elhagyható).
Jó tanács: Csak frissen az igazi!
Sárgarépa-főzelék reszelt
Hozzávalók:
- 800 g sárgarépa
- 40 g vaj
- 2 evőkanál húsleves esszencia
- 1 pohár tejföl
- 1 tojássárgája
- 40 g l liszt
- 1/2 csomó petrezselyemzöld
Elkészítés:
A megtisztított sárgarépát durvára lereszeljük. Lábasban felolvasztjuk a vajat, és beletesszük a sárgarépát. Hozzáadjuk a húsleves esszenciát, és körülbelül 2-3 dl vizet, lefedjük, és puhára pároljuk.
Amikor a sárgarépa megpuhult, hozzáöntjük a tojássárgájával dúsított, liszttel elkevert tejfölt. Jól elkeverjük, és még egy rövid ideig a tűzhelyen tartjuk, arra vigyázva, hogy ne forrjon fel.
Közvetlenül tálalás előtt meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel.
Tökfőzelék
Hozzávalók:
- 2 kg főzőtök
- 1 fej hagyma
- 1 csokor kapor
- só (ízlés szerint)
- 2 evőkanál tejföl
- ecet (ízlés szerint)
- 4 evőkanál olaj (olíva az igazi)
- 1 teáskanálnyi piros paprika (édes)
- 2 - 3 evőkanál liszt
Elkészítése:
A tököt megmossuk, megpucoljuk. Négyfelé vágjuk, kanállal a magját kikaparjuk és egy nagy tálba lereszeljük.
A hagymát megpucoljuk, majd apró darabokra vágjuk és a forró olajban üvegesre pirítjuk, egy kevés ideig hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a piros paprikát vigyázva, hogy ne égjen meg. Miután szép piros szint váltott hozzáadjuk a lereszelt tököt az apróra vágott kaprot és felöntjük vízzel. Körülbelül 15 percig főzzük, közben kavargatjuk, és végül hozzáadjuk a sót. A tejfölből és a lisztből egy kevés tej hozzáadásával habarást készítünk és belekeverjük a főzelékbe. Gyakori kevergetés mellett még körülbelül 5 - 10 percig főzzük.
Spárgafőzelék recept
Hozzávalók:
- 40-50 dkg spárga
- 5-6 dkg vaj
- ízlés szerint só, cukor, citromlé
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 2-3 púpos evőkanál liszt
Elkészítés:
A spárgát tisztítsuk meg, vágjuk fel kisebb darabokra és vajon pároljuk meg. Szórjuk rá az őrölt pirospaprikát, majd engedjük fel kb. 2-3 dl vízzel. Ízesítsük sóval, cukorral, néhány csepp citromlével és alacsony hőmérsékleten forraljuk fel. A tejfölt keverjük össze 2-3 evőkanál liszttel, majd 1-2 dl vízzel keverjük csomómentesre és ezzel sűrítsük be a főzeléket. Lassú tűzön, hagyjuk, hogy összefőjön.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: