Rozsdamentes szíves zöldséghámozó 18 cm CKM
Fogyasztói ár: 3,990 Ft
A Rozsdamentes szíves zöldséghámozó 18 cm CKM anyaga krómacél. A munkapad szilikon hatású kemény műanyag. A billenő fejes vágó szerkezet kiváló minőségű fogazott saválló Solingeni acélpenge. A gyalupadja egyben a tárolója is. Jobb és balkezes, oda vissza hámoz és szeletel. A munkapadja citrom, gyömbér és fokhagyma reszelő is egyben. Díszítésre is alkalmas.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 18 cm a markolat vége és a vágópengét rögzítő oszlop vége közötti távolság.
- szélesség: 5 cm
- vágófelület: 4 cm
- kések száma: 1 db
- tömeg: 0,075 kg
Munkapad:
- hossza: 19,50 cm
- szélessége: 8 cm
- magasság: 2 cm
- tömeg: 0,045 kg
Csirkepaprikás
Hozzávalók:
4 db csirkecomb (lehet felső vagy alsó, illetve egyben is)
50 dkg csirkemell
2 nagy db vöröshagyma
1 kisebb kötés petrezselyemzöldje
2 teáskanál fűszerpaprika
bors, só ízlés szerint
2-3 evőkanál ólivá olaj, vagy sertés zsír (vagy az egyik, vagy a másik, de soha ne keverjük) MEGJEGYZÉS: - SERTÉSZSÍRRAL AZ IGAZI!
3 dl tejföl
1 popózott evőkanál finomliszt
1 dl víz
Elkészítése:
A csirkecombot, csirkemellet és a vöröshagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk.
Az olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd húzzuk félre, és szórjuk meg a pirospaprikával, jól keverjük el, öntsük fel kb. 1 dl vízzel, és adjuk hozzá a borsot és forraljuk fel.
Mikor felforrt rakjuk bele a csirkecombokat és a darabolt mellet. Jól forgassuk át őket, majd adjuk hozzá a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Fedő alatt pároljuk saját levében. Ha esetleg elfő, pótoljuk egy kis vízzel (de attól lesz igazán ízletes, ha saját levében tudjuk főzni).
Eközben a tejföllel elkeverjük a lisztet, és adunk hozzá egy kis pirospaprikát, hogy szép piros legyen a szaftunk. A léből kimerünk annyit a tejfölhöz, hogy csomómentesre és hígra tudjuk elkeverni.
Ha megpuhult a csirkecomb és csirkemell, hozzákeverjük a tejfölös-habarást, óvatosan, hogy ne törjük szét a húst és felforraljuk. Ha kell, még utána ízesítünk.
Nokedlivel tálaljuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: