Sajtszeletelő falapon, acélhúrral KP – 20/12 – KOC
Jutalompont: 0
Készlet információ: Nincs készleten
edenyek.hu sajtszeletelő falapon, acélhúrral eladás, értékesítés, vásárlás. Az acélhúros sajtszeletelő falapon anyag összetétele bükkfa, krómnikkel vágószerkezet, és acélhúr.
Méretek: - hosszúság (munkalap): - 19 cm, - munkalap+vágószerkezet: - 20,5 cm
- szélesség (munkalap): - 12 cm, - munkalap+vágószerkezet: - 15 cm
- magasság (munkalap): - 2 cm
- tömeg: - 0,50 kg
Wokban sült sajtos-zöldséges csirkemell
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell
- 35 dkg zöldségkeverék (brokkoli, karfiol, répa, borsó, zöldbab, kukorica)
- 6 dkg teavaj
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál liszt
- 10 dkg kecskesajt sajt (vagy parmezán)
- 3 szik fokhagyma
- só, bors, édes paprika, ízlés szerint
- Borsika fű (érzékeny gyomrúaknak ajánlott bors helyett)
- kakukkfű
A körethez:
- 1 kg krumpli vagy 50 dkg tészta
Elkészítése:
Wokban megolvasztunk 3 dkg vajat, rátesszük a zöldséget, sózzuk, borsozzuk, majd fedőt rá, s kb. 15 percig pároljuk. Míg ez elkészül, megpucoljuk a fokhagymát, és vékony csíkokra vágjuk a csirkemellet.
A zöldségeket kiborítjuk egy tányérra, megolvasztjuk a wokban a maradék 3 dkg vajat, rádobjuk a húst, belereszeljük a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kakukkfüvet és Borsika füvet, szórunk rá, és lefödjük. Körülbelül 15 perc alatt elkészül, közben időnként megkeverjük. A fűszerekből nem kell túl sok, elég intenzív íze lesz.
Összekeverjük a tejszínt a liszttel, majd ha a hús megpuhult, ráöntjük, beleszórjuk a felkockázott sajtot, jól összedolgozzuk, hagyjuk még 1-2 percig, s levesszük a tűzről. Belekeverjük a már elkészült zöldséget, és kész a húsos-zöldséges csoda!
A köretet:
Kifőzött tészta vagy vajban párolt főt krumpli!
Rakott krumpli
Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 20 dkg (füstölt) párizsi
- 1/2 szál száraz paprikás kolbász
- 4 tojás
- 1,5 - 2 doboz tejföl
- 5 dkg sajt
- 1 teáskanál gulyáskrém
- só, kevés olíva olaj
Elkészítése:
A krumplit megfőzzük és meghámozzuk. A tojásokat főzzük keményre és karikázzuk fel.
A főzés ideje alatt vágjuk kis kockákra a párizsit, és karikázzuk fel vékonyan a kolbászt. A sajtot reszeljük le és keverjük el 1 doboz tejföllel, valamint egy 1 teáskanál gulyáskrémmel.
Az összeállításnál a következők szerint járjunk el: egy sütőtál alját szilikon ecsettel vékonyan kenjünk meg olajjal. A krumpli adag felét karikázzuk fel a sütőtál felett úgy, hogy egyidejűleg egyenletesen osszuk el a karikákat a tál alján. Sózzuk meg. Erre a rétegre tegyük a vékony kolbászkarikákat, majd a felszeletelt tojásokat. Ízlés szerint 1/2 vagy 1 doboz tejfölt kanállal osszunk el a tojásrétegen. Most jöhet a kockákra vágott párizsi, majd a felső krumpli réteg. A krumplit megsózzuk és az ételt 200 fokos sütőben 30 percig sütjük. Ekkor kivesszük, rákenjük a reszelt sajttal elkevert gulyáskrémes tejfölt, és kb. 30 percre visszatesszük a sütőbe.
Bolognai spagetti
Hozzávalók (4 személyre):
- 40 dkg sovány marhahús
- 40 dkg száraztészta
- 15 dkg paradicsompüré
- 4 evőkanál olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sajt
- 1 evőkanál cukor
- bazsalikom
- oregano
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon fonnyasszuk meg, majd adjuk hozzá a ledarált húst és néhány percig pirítsuk őket együtt. Keverjük a húshoz a paradicsompürét és a cukrot, fűszerezzük a zúzott fokhagymával, borssal, bazsalikommal, oregánoval, sóval, majd többször kevés vizet aláöntve pároljuk puhára. A tésztát főzzük ki. Tálaláskor a tészta tetejére halmozzuk az így elkészített húst és szórjuk meg reszelt sajttal.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: