Kerámia bevonatos indukciós lábas 3,80 l 522764-AMB
Fogyasztói ár: 12,850 Ft
A kerámia bevonatos indukciós lábas 3,80 literes anyaga 1,50 mm-es alumínium ötvözetből kialakított forma. A fedő hőálló üveg. Belső felülete kerámia bevonattal kezelt. Szilikon hatású fogantyúkkal van felszerelve. A lábas (mély serpenyő) hővezető alja, biztosítja a fűtő energia egyenletes elosztását és teszi energiatakarékossá. Gáz, elektromos, üvegkerámia, indukciós (gerjesztéses), halogén és fatüzelésű kályhán (tűzhelyen) egyaránt használható.
Tisztítása: - Első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Mosogatógépben nem mosható.
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 21,50 cm; - külső alsó: 22,50 cm
- külső indukálható felfekvő rész: 20,20 cm
- átmérő felső belső: 28 cm; - külső: 28,70 cm; fülekkel: 42 cm
- magasság belső: 7 cm; - külső: 7,50 cm; - fedővel: 15,50 cm
- tömeg fedővel: 1,620 kg; - fedő nélkül: 0,850 kg
- űrtartalom: 3,80 liter
Bárányszeletek padlizsánnal
Hozzávalók (6 személyre):
- bárányborda vagy comb 80 dkg
- padlizsán 60 dkg
- füstölt szalonna 10 dkg
- fokhagyma 2 gerezd
- száraz vörös bor 2-3 dl
- olaj 1 evőkanál só
- bors
- petrezselyem
Elkészítése:
A húst megmossuk, szárazra töröljük, gyengén besózzuk. A szalonnát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, kissé megpirítjuk és erős tűzön hirtelen átforgatjuk benne a húst, majd hozzáöntünk egy kevés bort, mérsékelt tűzön fedő alatt pároljuk, mindig egy kevés borral pótolva az elfőtt levet. Közben elkészítjük a padlizsánt: - műanyag vagy fakéssel meghámozzuk, hosszanti irányban vékonyan felszeleteljük, kissé megsózzuk és egy rétegben egy nagyobb deszkára helyezzük, azt megbillentve, hogy a leve lecsoroghasson. Ezt a műveletet nem szabad kihagyni, mert keserű marad a padlizsán. Ezután papírszalvétával megtörölgetjük, bő forró olajban kisütjük, itatóspapírra szedjük. Ha a hús megpuhult hozzáadjuk az elősütött padlizsánt, meghintjük bőven vágott petrezselyemmel, összekeverjük. Köretnek burgonyakrokettet ajánlunk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: