G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás

Indukciós serpenyő 20 cm QB 502/445-AMB

Indukciós serpenyő 20 cm QB 502/445-AMB
Gyártó: AMBITION
Származási ország: Lengyelország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 7,450 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Indukciós serpenyő 20 cm QB 502/445-AMB Indukciós serpenyő 20 cm QB 502/445-AMB Indukciós serpenyő 20 cm QB 502/445-AMB
Az indukciós serpenyő 20 cm QB kovácsolt alumínium ötvözetből készült, ami nagyon tartós és ellenáll a deformálásnak. Vastag fala tárolja a hőt, így hosszabb ideig marad meleg és maga a sütés is gazdaságosabb. Belsejét tapadásmentes Qualum Basic bevonat borítja. Ez a bevonat garantálja az egészséges, alacsony zsírtartalmú sütést az ételek letapadás nélkül. Ahhoz, hogy tapadásgátló és kopásállóságú bevonatát megőrizzük fém tárgyal nem nyúlhatunk bele. A vastag indukálható acélbetét alj biztosítja azt, hogy minden típusú tűzhelyen használható legyen.
Megjegyzés: - Bárminemű fém tárgyal, fém kanállal, fém villával, fém késsel a serpenyőbe nem szabad nyúlni, mert megsérthetjük a bevonatot.
Figyelem! - űrtartalom = az edény színültig töltve
Figyelem! - Garanciát érvénytelenítő ok, (elveszti a garanciát) ha fém tárgyat használunk a serpenyőbe, úgy a sütésnél mint a tálalásnál!
 
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 16 cm; - külső: 16,50 cm
- átmérő felső belső: 20 cm; - külső peremmel: 21 cm
- átmérő nyéllel: 38 cm
- magasság belső: 4,50 cm; - külső: 5 cm
- tömeg: - 0,615 kg
- űrtartalom: 1,15 liter
 
Bécsi szelet
 
A bécsi szelet - a Wiener Schnitzel -1900 óta az osztrákok nemzeti étele.
Az igazi bécsi szelet 100 napos borjú húsából készül, ha borjú helyett sertésből készítik az ételt, akkor Wiener Schnitzel Art néven kell róla beszélni.
Egy-másfél cm vastagságúra kell vágni a húst és sima felületű klopfolóval kell óvatosan ütögetni. Ezután lehet sózni, borsozni. A panírozásnál törekedni kell a gyorsaságra, és mindig friss morzsával kell (kellene) dolgozni. Fontos szerepet tölt be a sütéshez használt zsiradék mennyisége és minősége. Ha egy mód van rá, mogyoróolaját, sertészsírt, vagy vajat használjunk, mely bőségesen befedi a sütni kívánt húst. Az edényt mozgassuk gyakran, ugyanis így lesz levegős- „souflieren”- a panír. Általában citromszelettel tálaljuk.
Kis hazánkban nem csak sertést vagy borjút paníroznak előszeretettel, hanem a csirke combját és mellét is kirántják. Mi, magyarok fél cm vastagságúra klopfoljuk a húst, majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, és végül kisütjük.
A rántott húsok választéka igazán bőséges: a natúrszeletet elég lisztben megforgatni, és máris lehet sütni. A vasi pecsenye igazi hungaricum, a húst fokhagymás tejbe kell áztatni, majd paprikás liszttel panírozni. Ha a liszt-tojás- zsemlemorzsa triót túl unalmasnak találjuk, akkor a második lépés után forgassuk meg a húst nyers, reszelt krumpliban, és ínycsiklandozó mátrai borzast kapunk.
Más nemzeteknél is fellelhető a rántott hús: az angolszász recept szerint a húst olvasztott vajba és zsemlemorzsába mártogatják, míg az olaszok parmezánnal keverik a zsemlemorzsát.
Most mi a hússzeleteket hagyományosan panírozzuk, azaz liszt - tojás - morzsa, a zsemlemorzsát parmezánnal meg szezámmaggal is dúsítjuk, és 150 fokon sütjük egy órát sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, félidőben megforgatjuk.
Sült olaj szagmentes ropogós panír, szaftos, puha hús lesz a végeredmény.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: