Indukciós mély serpenyő gránit bevonattal aromafedővel 3,8 literes 800480 AMB
Fogyasztói ár: 9,990 Ft
Egy jó minőségű indukciós mély serpenyő gránit bevonattal aromafedővel kincset ér a konyhában ha sütni vagy párolni kell. <Indukciós mély serpenyő gránit bevonattal aromafedővel 3,8 literes 800480 AMB> vásárlása a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. Az indukciós mély serpenyő anyaga 1,5 mm vastagságú alumínium ötvözetből kialakított forma. A fedő hőálló üveg, aromacsepegtetővel felszerelve. Az indukciós mély serpenyő belső felülete gránitbevonattal kezelt. A gránitbevonatos indukciós mély serpenyő szilikonhatású faerezett fogantyúkkal van felszerelve. Az indukciós mély serpenyő hővezető alja biztosítja a fűtő energia egyenletes elosztását és teszi energiatakarékossá. Gáz, elektromos, üvegkerámia, indukciós (gerjesztéses), halogén és fatüzelésű kályhán (tűzhelyen) egyaránt használható. Mosogatógépbe rakható. Gyakorlatias, formatervezett és vonzó külső. Könnyen tisztítható.
Figyelem, űrtartalom = az edény színültig töltve!
Méretek: - átmérő alsó belső: - 22 cm; - felső belső: - 28 cm
- átmérő alsó külső: - 22,5 cm; - felső külső: - 28,7 cm; fülekkel: - 44 cm
- magasság belső: - 7 cm; - külső: - 7,6 cm
- magasság fedővel: - 13 cm
- tömeg fedővel: - 1,780 kg; - fedő nélkül: - 1,035 kg
- űrtartalom: - 3,8 liter
Csirkepaprikás
- 4 db csirkecomb (lehet felső vagy alsó, illetve egyben is)
- 50 dkg csirkemell
- 2 nagy db vöröshagyma
- 1 kisebb kötés petrezselyemzöldje
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- bors, só ízlés szerint
- 2-3 evőkanál ólivá olaj, vagy sertés zsír (vagy az egyik, vagy a másik, de soha ne keverjük) Megjegyzés: - sertészsírral az igazi!
- 3 dl tejföl
- 1 púpozott evőkanál finomliszt
- 1 dl víz
Elkészítése:
A csirkecombot, csirkemellet és a vöröshagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk.
Az olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd húzzuk félre, és szórjuk meg a pirospaprikával, jól keverjük el, öntsük fel kb. 1 dl vízzel, és adjuk hozzá a borsot és forraljuk fel.
Mikor felforrt rakjuk bele a csirkecombokat és a darabolt mellet. Jól forgassuk át őket, majd adjuk hozzá a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Fedő alatt pároljuk saját levében. Ha esetleg elfő, pótoljuk egy kis vízzel (de attól lesz igazán ízletes, ha saját levében tudjuk főzni).
Eközben a tejföllel elkeverjük a lisztet, és adunk hozzá egy kis pirospaprikát, hogy szép piros legyen a szaftunk. A léből kimerünk annyit a tejfölhöz, hogy csomómentesre és hígra tudjuk elkeverni.
Ha megpuhult a csirkecomb és csirkemell, hozzákeverjük a tejfölös-habarást, óvatosan, hogy ne törjük szét a húst és felforraljuk. Ha kell, még utána ízesítünk.
Nokedlivel tálaljuk.
Magyaros körömpörkölt
Hozzávalók:
- 3 - 4 köröm
- 2 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál édes pirospaprika (lehet csípős is vagy pedig fele, fele arányba ízlés szerint)
- 2 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 3 evőkanál olíva olaj
- 1 evőkanál vegeta
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A megtisztított körmöket kuktafazékba rakjuk, majd gyengén sózott vízben olyan puhára főzzük úgy, hogy a csontok elváljanak a hústól. Levéből kiszedjük, az összes csontot és a húst félretesszük. A vöröshagymát tisztítás után apróra daraboljuk, és olajon vagy sertés zsíron üvegesre dinszteljük, ezután a tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát, a vegetát és a borsot. Ráöntünk két evőkanál köröm - főzőlevet, majd a tűzre visszatesszük. Beletesszük a kicsontozott, darabokra vágott húst, a felszeletelt zöldpaprikát meg a paradicsomot és annyi főző lével öntjük fel, amennyi majdnem ellepi. Fedő alatt pár percig forraljuk. Sós vízben főtt burgonya és ecetes savanyúság illik hozzá.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: