Gránit bevonatos indukciós fazék 4 l 200/273-AMB
Fogyasztói ár: 15,650 Ft
A gránit bevonatos indukciós fazék gyakorlatias, formatervezett, vonzó a külseje és könnyen tisztítható. Anyaga 1,5 mm vastagságú alumínium öntvényből kialakított forma. A fedő hőálló üveg. Belső felülete gránitbevonattal kezelt és szilikon hatású fogantyúkkal van felszerelve. A hővezető alja, biztosítja a fűtő energia egyenletes elosztását és teszi energiatakarékossá. Gáz, elektromos, üvegkerámia, indukciós, halogén és fatüzelésű tűzhelyen egyaránt használható. Mosogatógépbe rakható.
Figyelem, űrtartalom = az edény színültig töltve!
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 18,50 cm; - felső belső: 24 cm
- átmérő alsó külső: 19 cm; - felső külső: 24,80 cm; - fülekkel: 38,80 cm
- magasság belső: 11.50 cm; - külső: 12 cm; - fedővel: 19 cm
- tömeg fedővel: 1,620 kg; - fedő nélkül: 1,055 kg
- űrtartalom: 4 liter
Bableves csülökkel és kolbásszal
Hozzávalók (kb. hat adag)
25 dkg szárazbab (tarka vagy fehér)
20 dkg füstölt csülök (csontozott)
15 dkg füstölt kolbász, karikázva
4 szál sárgarépa, karikára vágva
2 szál petrezselyemgyökér, karikára vágva
2 db nagyobb krumpli, közepes kockára vágva
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors, ízlés szerint
4 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál fűszerpaprika
1 kötés aprított petrezselyem
1-3 petrezselyem
4 babérlevél
tejföl
2 evőkanál liszt (elhagyható)
Elkészítése:
A babot legalább 7-8 órára hideg vízben áztatjuk.
Egy magas fazékba főni tesszük a mosott, darabolt csülköt, a tisztított hagymát, egy összekötözött petrezselyem csomagot, fokhagymát, babérlevelet, borsot annyi vízben, hogy ellepje, még ne sózzuk! (A csülök elég ízt adhat, várjuk meg, míg megfő.)
Kb. egy-másfél óra elteltével jöhet az áztatott bab, közben a vizet folyamatosan pótoljuk, ha elfőtt volna.
Fél óra múlva tegyük bele a répákat, 20 perc múlva a krumpli kockákat és a karikára vágott kolbászt. Ekkor jöhet a fűszerpaprika, attól függően, mennyi színt engedett magából a kolbász.
Ha minden hozzávaló megpuhult, akkor elkészült a levesünk, és vegyük ki belőle a hagymát és a petrezselyem csomót.
Tetszés szerint besűríthetjük lisztből, zúzott fokhagymából, pirospaprikából és olajból készült rántással, vagy főzhetünk bele pár marék csipetkét.
Aki savanyúan szereti, tegyen hozzá pár evőkanál ecetet a krumplival és kolbásszal együtt a fazékba.
Tálaláskor szórjuk meg aprított petrezselyemmel levesünket, de a legfontosabb, hogy az asztalon legyen nagyon-nagyon sok tejföl!
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: